17 бездомни кучета са изхвърлени край село Стара Кресна, твърди

...
17 бездомни кучета са изхвърлени край село Стара Кресна, твърди
Коментари Харесай

Общински приют изхвърля бездомни кучета край Стара Кресна

17 бездомни кучета са изхвърлени край село Стара Кресна, твърди свидетелка на случилото се. Тя е снимала длъжностен автомобил на Община Благоевград, който съгласно нея е оставил животните на пътя. Снимките взривиха обществените мрежи, а институциите започнаха инспекция.
Кучетата са изоставени на пътя край село Стара Кресна в сряда вечерта. Жената, снимала случилото се, незабавно е подала сигнал и на 112.
На идващия ден съвсем всички животни са прибрани в приюта в Благоевград.
"Колата, която ги събираше и колата, която е изхвърлила кучетата, е била червен Ситроен пикап 4170 на Община Благоевград ", сподели Слави Илиев пред Българска национална телевизия.
Местните поданици са мощно възмутени и обезпокоени от случилото се.
"Много е притеснително това. Ако кучетата са хванати от тука няма проблеми, дано си ги върнат тука, само че да заловен кучета примерно в Благоевград или в Симитли и да ни ги подадат тука на нас не е почтено, мисля, че по никакъв начин не е почтено ", разяснява Милчо Щерев.
Зам.-кметът на община Кресна Валентин Стоилов съобщи, че на този стадий не са търсили кой е разтоварил кучетата в селото.
"Вероятно в следствие ще бъде конкретизиран и този миг, само че за нас по-важно в този момент беше да ги съберем тези кучета, с цел да има успокоение в село Стара Кресна ", разясни той.
"Ние плащаме на компания да лови бездомни кучета на територията на община Кресна, а някой ни пуска такива дори с марки на ушите ", разяснява и зам. кметът на Кресна Петър Петров.
Управителят на благоевградския подслон за безпризорни животни доктор Илияна Балева изясни, че снимания автомобил в действителност е длъжностен и се употребява от тях. Кой от чиновниците обаче ги е оставил там и за какво, не е ясно.
Българската организация по сигурност на храните и Община Благоевград обясняват случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР