17 134 са вече жертвите на опустошителните земетресения, които разтърсиха

...
17 134 са вече жертвите на опустошителните земетресения, които разтърсиха
Коментари Харесай

17 134 е броят на загиналите от земетресенията в Турция

17 134 са към този момент жертвите на опустошителните трусове, които раздрусаха Турция на 6 февруари. Ранени са 70 347 души, а разрушените здания са 6 444. 

В миг, когато се изчерпват очакванията за намиране на оживели, от Малатия бе обявена радостната новина за едно избавено дете отдолу под руините - 87 часа след първия мощен трус. Според експертите 72 часа след разрушително земетресение е съвсем невероятно да има оживели.

Седемгодишното момиченце Миран Гюл е било избавено живо, откакто през целия ден през днешния ден спасителите от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) се опитваха да го извадят от руините, съобщи Българска телеграфна агенция.

Едва 87 часа след земетресението спасителите са съумели да стигнат до детето, което е било затрупано под руините на 7-етажен жилищен блок, където е живеело. За страдание, майката и двете му сестри са починали.

След като медицинският екип, който се е намирал на мястото, е оказал първа помощ на детето, с кола за спешна помощ то е било откарано в болница и предадено на грижите на лекарите.

Първите думи, които момиченцето отправило към спасителите, били: ”къде ще отидем? “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР