168-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов беше почетена в

...
168-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов беше почетена в
Коментари Харесай

Пловдив отбеляза 168 г. от рождението на Стефан Стамболов

168-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов беше почетена в Пловдив с боен обред и поднасяне на венци и цветя, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Стефан Стамболов комбинира по неповторим метод смелостта, фантазиите и непоколебимостта. Когато стартира битките за национално дело, българите към момента са били под османска власт, само че са имали вяра. 20 години по-късно, даже неизвоювали своята самостоятелност, оставя по-добра България. Негови са думите " И за опашката на дявола ще се хвана в случай че би трябвало, само че ще измъкна България ".

Стамболов е образец оттатък балканския небосвод, трансформирал страната в съвременна европейска страна, за 7 години е построи хиляди километри пътища. Поставил е преди всичко страната, без да се крие зад служители. Днес какъв брой същински се нуждаем от това да не се крием, а да залагаме личната си кожа в публичните каузи! Когато вкарваме правда във всяко едно дело, точно тогава властта служи на хората. Хайдутин, бунтовник, общественик. Този площад постоянно би трябвало да ни припомня за делото за строеж! " - сподели в словото си регионалният шеф.

В тържественото честване се включиха боен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и членове на комитет " Родолюбие “.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР