1654 общински и държавни училища разполагат с физкултурни салони, 536

...
1654 общински и държавни училища разполагат с физкултурни салони, 536
Коментари Харесай

Над 200 училища нямат физкултурни салони

1654 общински и държавни учебни заведения разполагат с физкултурни салони, 536 - с пригодени пространства, а над 200 нямат място, където децата да спортуват.

Това стана ясно от думите на служебния образован министър проф. Сашо Пенов на парламентарния надзор в Народното събрание.

По думите му сборът им е по-голям от общия брой на учебните заведения, защото употребяват и салон, и пригодено помещение. 74% от учебните заведения употребяват физкултурни салони. Изготвен е лист на 50-те най-големи учебни заведения в страната без салони, за които са отпуснати 25 млн. лв.. През 2021 година пък е стартирана стратегия за възобновяване на пространствата, като част от парите идват от спортния тотализатор.
 6% от Брутният вътрешен продукт да се отделят за обучение, упорства синдикатът
6% от Брутният вътрешен продукт да се отделят за обучение, упорства синдикатът

Политиката за създаване на модерна физическа среда е мъчно работеща съгласно синдикатът

Около 98% от просветителните институции са заявили готовността си за обезпечаване на отопление за отоплителния сезон 2022-2023 година, увери Сашо Пенов.

Той уточни, че по-голямата част от управленията на учебните заведения и детски градини са обезпечили нужното гориво за отопление, а тези, които се отопляват на газ търсят други възможности. Усилията през сегашния отоплителен сезон са ориентирани за естествен и присъствен учебен развой на децата в учебните заведения, акцентира Пенов.

Останалите 2% от учебните заведения, които не са подготвени за отоплителния сезон като причина са показали продължаващите или идни поправки на отоплителни системи, неустановеност за доставки на газ или топлоенергия или невъзможността за подсигуряване на различни източници на отопление.

МОН има подготвеност за взаимоотношение и реакции при затруднено състояние на учебните заведения за отоплителния сезон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР