161 000 души демонстрираха във ФранцияГневни гърци поискаха оставката на

...
161 000 души демонстрираха във ФранцияГневни гърци поискаха оставката на
Коментари Харесай

Десетки хиляди излязоха на COVID протести по света

161 000 души демонстрираха във Франция
Гневни гърци желаеха оставката на Мицотакис

Десетки хиляди хора участваха в митинги против наложителната имунизация, здравните пропуски и други ограничения против ковид. Най-много демонстрации имаше в Европа, само че вълна на неодобрение се надигна и в Австралия.

Най-многобройни бяха акциите във Франция, в която се планува всички чиновници в здравната сфера да бъдат наложително ваксинирани, а визитите на обществени мероприятия и в заведения да бъдат позволени единствено със здравни пропуски, в които се отбелязва имунизиране, преболедуване или негативен PCR тест.
Общо 161 000 французи излязоха в събота по улиците на редица градове в страната, заяви публично полицията, като добави, че броят им е повишен спрямо идентични митинги преди седмица, в които тогава участваха 114 000 души.

На проява в центъра на Париж се стигна до конфликти с полицията, която употребява сълзотворен газ. На друга акция във френската столица, свикана от крайнодесни политици, скандираха “Спрете диктатурата”. Протести имаше още в Марсилия, Монпелие, Нант, Тулуза.

Сблъсъци с полицията се разиграха и на митинги в Атина, в които се включиха над 4000 души, недоволни от наложителната имунизация и рестриктивните мерки за неимунизирани. Демонстранти в столицата и в Солун желаеха оставката на премиера Кириакос Мицотакис, като упрекнаха държавното управление му, че излага на риск единството на нацията.

Няколко хиляди стачкуваха и в Италия против Коронавирус документите за посещаване на публични места. Най-многобройна бе акцията в Рим, събрала към 3000 души. Демонстрации имаше в общо над 80 града в страната.

Няколко хиляди съперници на имунизациите се събраха на протест и в центъра на Лондон.

Без маски, в нарушаване на разпоредбите, бяха хилядите протестиращи в Австралия, чието неодобрение бе предизвикано от желанието на управляващите ограничаващите ограничения в страната да останат в действие до октомври. 60 души бяха задържани при конфликти с полицията в Сидни.

Смекчи ограниченията против ковид
Френският Сенат поряза Макрон
Предстои прегласуване в долната камара



В митингите против Коронавирус ограниченията във Франция се включиха и “жълтите жилетки”.

Сенатът на Франция внесе основни корекции в проекта на държавното управление на страната, предусещащ наложителна имунизация против COVID-19 на здравните чиновници и здравен пропуск за визити в заведения за хранене, кина и публични мероприятия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Планът, показан предходната седмица от президента Еманюел Макрон, бе гласуван в долната камара на Народното събрание в петък, само че след вота в Сената, доминиран от представителите на опозицията, ще би трябвало да претърпи промени.

Сред импортираните от сенаторите промени е отсрочване на началото на потребление на здравния пропуск от 30 август за 15 септември. Друго изменение е изключването от това обвързване на малолетните, както и той да не се изисква за откритите пространства на заведенията и в огромните търговски обекти.

Сенаторите също така обвързаха разширението на обсега на здравния пропуск с удължаването на изключителното здравно състояние до 31 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР