160-килограмово диво прасе отстреля край димитровградското село Добрич 40-годишният Тодор

...
160-килограмово диво прасе отстреля край димитровградското село Добрич 40-годишният Тодор
Коментари Харесай

Дебютант ловец гръмна 160 кг диво прасе край с. Добрич

160-килограмово диво прасе отстреля край димитровградското село Добрич 40-годишният Тодор Тодоров от локалната ловна дружинка. Строителният експерт е авджия от едвам 3-4 години и признава, че това е първият му сходен лов и улов.


На 1 октомври открихме лова на наедрял дивеч. За първи път излизам на подобен лов и за първи път видях отсреща си диво прасе. Гръмнах го с един изстрел на пушката в деня за размисъл, до момента в който размишлявах за кого да гласоподавам, майтапи се Тодор. И разяснява: хубаво прасе беше, 20 см са му зъбите, които получих, като трофей.


Заедно с останалите от дружинката на селото с близо 30-членен състав откарали дивото прасе до локалната земеделска кооперация, ръководена от Тоню Тонев, с цел да го претеглят. Изчакахме пробите, с цел да се убедим, че месото е годно за консумация, след което го разделихме на всички участници в лова, каквато е традицията. Тодор получил и главата на отсреляното от него животно, какъвто е редът.

Младият ловджия признава, че както повелява традицията с сътрудниците от дружинката отбелязали уместно откриването на сезона и сполучливия лов спожелания наслука.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР