16 Юни През тази година пазарът на смартфони ще отбележи

...
16 Юни През тази година пазарът на смартфони ще отбележи
Коментари Харесай

Недостигът на компоненти ограничава възстановяването на пазара на смартфони

16 Юни
През тази година пазарът на смарт телефони ще означи растеж, защото пандемията отслабва своята хватка, само че проблемите с доставката на съставни елементи ще лимитират това възобновяване. Това сочи прогноза, оповестена от Canalys тази седмица. Тя демонстрира, че размерът на доставените единици през 2021 година ще доближи 1,4 милиарда, което е растеж от 12% по отношение на предходната година.

" Устойчивостта на промишлеността на смарт телефони е невероятна ", споделя мениджърът на научните проучвания на Canalys - Бен Стантън. " Смартфоните са жизненоважни за поддържането на съгласуваност сред хората, а и за развлечение, както вкъщи, по този начин и на открито. В някои елементи на света през последните месеци хората не са в положение да харчат пари за празници и почивни дни, а вмсето това са си купили нов смарт телефон. "

Потребителите наподобява се вълнуват от ден на ден от 5G телефони. Те съставляват 37% от световните доставки през първото тримесечие и се чака да доближат 43%, или 610 милиона бройки, за цялата година, прибавя Стантън.

 Недостигът на съставни елементи лимитира възобновяване на пазара на смарт телефони
През 2022 година се чака доставките на 5G телефони да изпреварят тези на 4G, предвиждат още от Canalys.

Добрите вести обаче свършват тук, защото дефицитът на съставни елементи ще ограничи мащаба на възобновяване на пазара на смарт телефони.

Canalys чака доставчиците да дадат приоритет на развитите пазари като Северна Америка, Китай и Западна Европа за сметка на Латинска Америка и Африка. Но даже тези предпочитани пазари ще усетят дефицита. Очаква се доставчиците да се съсредоточат върху доставката на своите артикули по най-бързите канали за стартиране на пазара, а точно операторите, вместо върху дистрибуторите и отворения пазар, а също по този начин и повишение на цените.

Това съставлява изключително предизвикателство към долния завършек на пазара на смарт телефони, където клиентите са надалеч по-чувствителни към ценовите промени. Canalys поучава производителите на мобилни телефони да защитят пазарните си позиции посредством възстановяване на оперативната успеваемост и понижаване на упованията за марж на портфолиото от смарт телефони в ниския клас.

Ефектът на пандемията върху търговията на дребно също се чака да има трайни последствия за пазара на мобилни телефони.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР