16 секции очакват сънародниците ни във Франция, предаде БНР. От

...
16 секции очакват сънародниците ни във Франция, предаде БНР. От
Коментари Харесай

Българите в Русия гласуват в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург

16 секции чакат сънародниците ни във Франция, съобщи БНР. От 7 ч. локално време изборните секции в 14 града на Франция са отворени за българските гласоподаватели, само че е мистерия какъв брой наши сънародници ще бъдат стимулирани да отидат за следващ път до урните. Те имат време да се решат до 20 ч. Ако се съди по авансово подадените заявки, 884 за страната, искащите да гласоподават наподобяват по-малко спрямо предходните избори. Сред доброволците обаче готовността да провеждат вота наподобява поредна. Това се вижда както в най-големите френски градове, по този начин и в Сен Назер и Туар, където има доста български сезонни служащи и гласуването там към този момент е традиция. Секциите този път са 16 за цялата страна. Най-много са още веднъж в Южна Франция, където българската общественост набъбна доста. Вотът ще бъде с машини в трите секции в посолството ни в Париж, в Лион и Ница, където на последните избори са се явили най-вече български жители.

Българските жители в Русия гласоподават в посолството ни в Москва, в генералното консулство на страната ни в Санкт Петербург и в Екатеринбург. Въпреки че българското консулство в Екатеринбург беше затворено преди няколко месеца, сънародниците ни там събраха нужния брой подписи за откриването на изборна секция. Навсякъде ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

26 са изборните секции в Италия. В Милано секциите са най-вече – 3, формирани в българското учебно заведение. Само там вотът е машинен, за което са предоставени 4 машини. В останали секции гласуването е с бюлетини. В Рим има две секции в посолството на нашата страна. В останалите огромни градове – като Торино, Верона, Триест, Генуа, Болоня, Флоренция, Неапол и други – секциите са по една, по този начин както и в други значими градове и селища във всички области без островите. В област Тоскана има още веднъж най-вече секции – 4, по 3 в Ломбардия и Лацио. Предварително са се записали да гласоподават съвсем 1000 българи. Които не са го създали, също могат да дадат своя избор. Българското посолство в Рим, акредитирано за Република Малта, е образувало на острова две секции – в Сейнт Джулиънс и в Буджиба с авансово проявен интерес от 93-а души. Очакванията са броят на гласувалите българи в Италия и Малта да надвиши, както постоянно, този на предварителните заявки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР