16 от най-достойните личности и организации от Русе са номинирани

...
16 от най-достойните личности и организации от Русе са номинирани
Коментари Харесай

Награда “Русе“ и “Млад творец“ за 2022 г. ще бъдат връчени днес на церемония в Доходното здание

16 от най-достойните персони и организации от Русе са номинирани за Награда “Русе “ 2022 в двете области: „ Изкуство и просвета “ и „ Образование и просвета “.

Празничната церемония-концерт тази година ще се организира на 23 май, от 18:00 ч. в Голяма зала на Доходно здание в Русе.

Събитието ще се излъчва онлайн в Канал в YouTube. Сценарист и режисьор на церемонията е Боян Иванов – шеф на държавна такса “Сава Огнянов “, а водещи са актьорите Евгения Явашева и Венцислав Петков.

С Награда „ Русе ” на Община Русе всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на Русе през миналата година. На церемонията тази година ще бъде връчена и премия „ Млад създател “, учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови.

Отличията във всички категории ще бъдат връчени оt Пенчо Милков – кмет на Община Русе, и Иво Пазарджиев – ръководител на Общински съвет – Русе.

В празничната церемония-концерт ще вземат присъединяване: Ансамбъл „ Енигма “ и Балетът при Държавна опера – Русе, Група „ 4Етно “, ФТТ „ Найден Киров “, ученици на НУИ по изкуства “Проф. В. Стоянов “ и ОУ “Олимпи Панов “, ФТТ “Найден Киров “ и съставите при ОбДЦКИ и Общински юношески дом – Русе: Квартет „ Слънце “, Формация за съвременен балет „ Мираж “, ФА “Русчуклийче “, Вокална група „ Приста “, Вокално студио за поп и джаз „ Икономов “, Студио за съвременен балет „ Импулс “, както и Клубът по спортни танци „ Настроение “ на Елена и Иван Деспотови.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР