16-годишният Владислав В от Свищов, който м.г. удави в Дунав

...
16-годишният Владислав В от Свищов, който м.г. удави в Дунав
Коментари Харесай

16-годишният Владислав, който удави братовчед си в Дунав, не иска 5 години затвор

16-годишният Владислав В от Свищов, който м.г. удави в Дунав братовчед си Антим, на 17 година, и след това " оказва помощ " в издирването му, не желае да лежи 5 години в пандиза. Той се размина с минимална присъдана първа инстанция, тъй като е малолетен, само че в понеделник ще се изправи с искане за състрадание пред Апелативния съд във Велико Търново.

Със своя присъда от 5 юни т. година Окръжен съд – Велико Търново е признал подсъдимия за отговорен в това, че на 21.08.2018 година в река Дунав, в сектора и в землището на град Свищов, действайки като малолетен, само че с опция да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, съзнателно умъртвил Антим Ф. (р.2001 г.) от гр. Свищов. На съображение член 115, вр. член 63 алинея 2,. т. 2 от Наказателен кодекс първоинстанционният съд го осъдил на 5 години отнемане от независимост.

Със същата присъда, подсъдимият е наказан да заплати сумите от по 100 000 лв. на всеки от двамата родители на потърпевшия като обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди вследствие на закононарушението.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е формирано на съображение въззивна тъжба от бранителя на подсъдимия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР