16-годишен младеж е загинал при катастрофа в Търговищко. Сигналът за

...
16-годишен младеж е загинал при катастрофа в Търговищко. Сигналът за
Коментари Харесай

Изпреварване в забранен пътен участък уби младеж в Търговищко

16-годишен юноша е умрял при злополука в Търговищко. Сигналът за пътния случай е получен в 00:30 часа, заяви Българска национална телевизия.

Лек автомобил подхванал изпреварване на влекач с полуремарке в неразрешен сектор. Колата навлязла в лентата за насрещно придвижване и се е блъснала челно в различен автомобил, ръководен от 19-годишен водач. Първата кола отскочила от конфликта и застанала на пътя на пътя на камиона, който се забил в нея.

Вследствие удара влекачът се преобърнал отвън пътното платно. При случая на място е починало 16-годишно момче, а 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лекуване в интензивното поделение на регионалната болница с заплаха за живота .
 Майка и дете починаха при злополука на Автомагистрала
Майка и дете починаха при злополука на Автомагистрала " Тракия "

Инцидентът е станал на 101-ия км в посока София

По късно от прокуратурата оповестиха, че виновният за злополуката водач е притеглен към наказателна отговорност за причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и са нанесени телесни повреди. Той е 44-годишен и е от село Обител, община Омуртаг. Веднага след случая мъжът напуснал местопроизшествието. Той е арестуван за период до 72 часа.

Инцидентът е регистриран към 00:30 часа тази нощ. 44-годишният водач, който пътувал по пътя София-Варна, подхванал след разклона за село Божурка маневра за изпреварване на три товарни автомобила в неразрешен за това пътен сектор . Така предизвикал конфликт с насрещно движещо се транспортно средство. Вследствие на пътнотранспортното произшествие на място е починало 16-годишно момче , пътувало в автомобила. Тежко е потърпевш и сателит на младежа , който е настанен в Реанимацията на МБАЛ-Търговище. По-леки пострадвания имат и други пътуващи във втората кола .

Веднага след конфликта 44-годишният мъжа напуснал местопроизшествието, само че бил открит от полицията близо до мястото.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои съдът да прегледа искане на наблюдаващия прокурор обвиненият да бъде оставен в ареста след приключването на периода за задържането му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР