16.04Радован III. Премиера на пиесата от сръбския драматург Душан Ковачевич

...
Коментари Харесай

Календар

16.04
Радован III. Премиера на пиесата от сръбския драматург Душан Ковачевич (сценарист на кино лентата " Ъндърграунд " с режисьор Емир Костурица), трансформирала се в легенда на югославския спектакъл. " Сериозната комедия " е за живота на човек, напуснал родния си край в провинцията, с цел да заживее в апартамент на 12-я етаж в един от хилядите блокове в града. Валентин Танев влиза в ролята на Радован III, Гергана Христова е в облика на брачната половинка му Руменка, а Стефан Мавродиев е тъстът Станислав. Режисьор е Анастасия Събева. Младежки спектакъл " Николай Бинев ", Голяма сцена, 19:00 ч.
16.04
Концерт на Нина Николина. Певицата ще показа най-новия си сингъл " Тебе да вземем ", както и български национални песни с нетрадиционна разработка, събираща фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации. Заедно с Нина Николина на сцената ще са музикантите Калин Вельов - барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет и вокал, Ясен Велчев - клавишни, Таня Първанова - вокал, а специфични посетители ще са " Магическите гласове " и Петър Йорданов-Бъни. Клуб Sofia Live Club, 21:00 ч.
16 и 23.04
Спящата хубавица. Премиера на балета от П. И. Чайковски, подложен в типичен жанр, с хореография въз основата на интерпретацията на Мариус Петипа. Постановката и режисурата са на поканения от Старозагорската опера съветски танцьор, хореограф, кино артист и балетен учител Андрей Босов, а съпроводът ще е онлайн под диригентството на маестро Владимир Бошнаков. Стара Загора, Държавна опера, 19:00 ч.
До 29.04
Провинциалисти. Съвременни художници от Бургас. Кураторът Иво Бистрички събира в общо показване по няколко работи от последните години на 24 създатели, интензивно работещи художници от морския град. Идеята за изложбата и заглавието идват от документалния филм " Провинциалисти " с режисьор Елена Владова (1974 г.), в който се слага въпросът към трима поети от Бургас какво е провинциализъм и усещат ли се те по този метод. 45 години по-късно и откакто групата на Бургаските художници се отделя от Съюза на художниците, експозицията повдига въпроса морето към момента оказва ли въздействие върху изкуството им и дистанцията има ли значение? СБХ - Шипка 6, етаж 2
17.04
Soft Questions. Премиерният соло театър на хореографката и изпълнителка Стефани Ханджийска учи " деликатните " въпроси във връзка с разбирането ни за същността на триумфа и им дава отговор " доколкото може ". " Това са тези въпроси, които си задаваме, когато желаеме да знаем по какъв начин и за какво. Техните отговори постоянно са по-сложни от това, което ни се желае ", споделя създателката на представлението. ДНК, 19:00 ч.
17.04
Онлайн курс за козунаци. Ако приготвянето на великденски козунак в домашни условия ви се коства невъзможна история, то онлайн курсът на Amuse Bouche ще се постарае да ви вдъхне кулинарна убеденост. Началото му стартира с малко история - кое е родното място на козунака (смята се, че е Франция), по какъв начин се придвижва из цяла Европа и доближава до България, а след това е същинската част - независимото подготвяне на козунак под зоркото око на инструкторите, които ще оказват помощ, описват и демонстрират разнообразни техники. От 10:00 до 14:00 ч., цена 50 лева, повече информация и записвания на
Капитал - брой 15 17 и 18.04
На горния рафт: базар за бижута и аксесоари. Седмото издание на профилирания базар за ръчно направени бижута и аксесоари ще предложи селекция от качествени изработки в друг жанр от подбрани локални създатели. Градината на Once Upon a Time biblioteka, зад Библиотеката, вход свободен, 10:00 - 19:00 ч.
17.04
FR ACT US. Визуален танцов пърформанс с идея и хореография на Живко Желязков, в който телата взаимодействат между тях в избрана геометрична конструкция. Визуалната среда, построена от Владислав Илиев, следва естествената причинност на фракталите - геометрични фигури, построени от по-малки себеподобни елементи. Концепцията на представлението дава опция за наблюдаване от разнообразни вероятности, тъй че фенът да построи свое триизмерно пространство. Сцена Дерида, 19:30 ч.
18.04
Велошествие и атлетически крос. " За по-чист въздух " - под това мото ще се организира обичайното събитие, по време на което София кара колело и тича. Надяваме се да дишаме подобен, яхнали колелата или тичайки в компанията на спортистите Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Ренета Камберова и други Сборният пункт е след 10:00 ч., шествието потегля в 11:00 ч. от Народното събрание по маршрут до Южния парк
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР