15 хиляди лева на ден задължения от лихви трупа Александровска

...
15 хиляди лева на ден задължения от лихви трупа Александровска
Коментари Харесай

Александровска болница трупа 15 000 лева на ден задължения от лихви


15 хиляди лв. дневно отговорности от лихви натрупа Александровска болница. Две министерства търсят решение за тежкото й финансово положение.

След седмица лекуване в клиниката по ендокринология - Мимоза Савкова си потегля признателна и удовлетворена от лекарите, само че не и от изискванията в отделението.

В друга клиника - по хематология, имат по-малко кревати, тъй като в една от стаите към този момент не се одобряват пациенти поради теч.

„ Направили сме една листа на чакащите, където одобряваме пациентите съгласно опциите “, съобщи доцент Хаджиев.

Там лекуват хора с отслабен имунитет и с онкологични болести при специфични условия.

„ Да се съблюдава яловост и да се ограничи достъпът до външна среда. Не бих споделил, че при тези условия е напълно безвредно и за останалите пациенти “, добави доцент Хаджиев.

Болницата е с 37 милиона просрочени отговорности.

„ Ежедневно болничното заведение би трябвало да заплаща над 15 хиляди лв. рента за тези просрочия. Без незабавно финансиране на тези просрочени отговорности няма по какъв начин болничното заведение да се оправи сама “, означи проф. Александър Оскар.

Според него има данни, че са отпускани пари за неизвършени поправки. От Софийската градска прокуратурата споделиха за bTV, че са упълномощили на Агенцията по държавна финансова ревизия да ревизира законни ли са договорите за тях.

Министерствата на опазването на здравето и на финансите търсят решение, а здравните управляващи не позволяват заем преди проект за стабилизиране.

„ От гледната точка на вложителя, който се явява банката, тук стои въпросът за възвращаемостта, само че от позиция на министерството стои въпросът за ориста на тази най-голяма университетска болница “, сподели министър Асена Сербезова.

Министерството възнамерява средства от бюджета си за инсталация и за реновиране на сградния фонд, а парадоксално постройката е със статут на културна полезност и главен ремонт би трябвало да бъде координиран с културното министерство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР