15-годишно момче във Франция излиза постепенно от едноседмична кома след

15-годишно момче във Франция излиза постепенно от едноседмична кома след ...

Брутален побой над 15-годишен шокира Франция


15-годишно момче във Франция излиза постепенно от едноседмична кома след жесток побой, нанесен му от десетина нападатели в Париж. Властите търсят информация за извършителите и разследват опит за предумишлено убийство, предаде БНТ.

Инцидентът е станал в средата на месеца в парижкия квартал "Богренел". Момчето е в процес на програмирано събуждане, претърпяло е шестчасова операция. Констатирани са множество фрактури по черепа, хематом между черепа и мозъка, гръбначна травма, счупени са носа и един пръст на потърпевшия.

Остава да се разберат подробности за случилото се. 15-годишният Юрий остава интубиран и не е говорил. Майката Наталия е неотлъчно до леглото на момчето, което има и две сестри. По случая още няма задържани.

Посегателството срещу момчето предизвика вълна от съпричастност във Франция и по света. За да осветли случая майката на Юрий създава профил в Инстаграм, който за седмица привлича над 70 000 последователи. Сред изразилите съпричастност са френският министър на вътрешните работи Жерал Дарманен и футболистът Антоан Гризман.

Източник: fakti.bg