15-годишният Алекс Радулов от Белово, който се возеше в Ауди

...
15-годишният Алекс Радулов от Белово, който се возеше в Ауди
Коментари Харесай

Издъхна 15-годишното момче, ранено при катастрофата край Пазарджик

15-годишният Алекс Радулов от Белово, който се возеше в „ Ауди А3 “ на 19-годишния Иван С., дванадесетокласник в пазарджишко учебно заведение, е умрял в МБАЛ – Пазарджик на 2 юни малко преди 19:00 ч. Това оповестиха познати на фамилията, съобщи 24 часа.

Момчето е втората жертва на тежката злополука, станала на пътя от Пазарджик за Септември при село Лозен малко преди 22.00 ч. на 18 май, когато ученикът се блъсна челно в кола, карана от 28-годишна жена от Ковачево. При конфликта тогава почина 29-годишният сателит на младата майка. Други трима бяха ранени, измежду които и бебето й – на 1 година и 10 месеца.

След жестоката злополука на пътя 15-годишният Алекс от Белово беше признат в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване. Детето бе с тежка черепно-мозъчна контузия, кръвоизлив в мозъка, травма на бял дроб. След настаняването му в ОАИЛ е интубиран, в кома и с заплаха за живота. Остава в сериозно положение и на командно дишане в продължение на две седмици и макар напъните на лекарите, сърцето му не устоя.

Виновникът за тежкото меле е в ареста, откакто и пловдивският Апелативен съд отхвърли да промени мярката му за неотклонение. В правосъдна зала се разбра, че за една година, откогато има удостоверение за правоуправление, младежът имал 18 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Според прокуратурата в автомобила му е открита бутилка с божествен газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че преди злополуката обвиненият e карал след приложимост на божествен газ. Друг очевидец, водач, е декларирал, че малко преди злополуката едвам е избегнал удар със същата кола.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР