15 000 полицаи ще охраняват изборите в днешния ден. До

...
15 000 полицаи ще охраняват изборите в днешния ден. До
Коментари Харесай

15 000 полицаи охраняват изборите

15 000 служители на реда ще охраняват изборите в днешния ден. До момента в Министерство на вътрешните работи са признати 596 сигнала за нарушавания по отношение на изборите и саобразувани 130 наказателни производства, свързани с изборните права на жителите.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че е основана и специфична организация в изборния ден за реакция при вероятно подадени сигнали по имейл за сложени в взривни устройства в изборни секции, които се намират в учебни заведения. Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи:

" Създали сме нужната организация по какъв начин да бъдем сигнализирани от СИК при някакъв сходен сигнал. Много положително взаимоотношения сме открили с Централната изборна комисия, тъй че съм уверен, че изборният ден ще премине без произшествия и без каквито и да е усложнения или закани за жителите ".

От Министерство на вътрешните работи допълват, че е основана нужната организация за обикновено действие на граничните пунктове у нас. В последните дни са издадени 377 удостоверения, които могат да послужат за гласоподаване. Хората, които станат очевидци на нарушавания, могат да подадат сигнал на денонощната телефонна линия на мвр (02) 901 12 98 или на имейл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР