1400 работодатели, които затвориха бизнесите си, са поискали служителите им

...
1400 работодатели, които затвориха бизнесите си, са поискали служителите им
Коментари Харесай

1400 работодатели пуснаха служителите в неплатен отпуск

1400 работодатели, които затвориха бизнесите си, са поискали чиновниците им да излязат в неплатен отпуск по мярката "Запази ме! ", която проработи от началото на седмицата. Обобщението направи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева пред Би Ти Ви.

Най-много са претендентите от секторите ресторантьорство, търговия и спортни действия.

Ресторантите имат право да аплайват за "Запази ме ". Собственикът на хотел с ресторант обаче получава отвод.
Кухнята на ресторанта работи, само че единствено, с цел да обслужи доставки на храна за у дома или хора от прилежащи офиси, които идват за пакетирани храни.

В момента на работа в ресторанта на хотела е единствено готвачът.
След като част от сътрудниците му към този момент стоят без пари у дома в неплатен отпуск, Пламен е обезпокоен. Чува от шефа си, че "Запази ме " няма да проработи за него.

Собственикът споделя, че в случай че употребява мярката, би запазил 6 души от ресторанта. Задочно общественият министър му отговори, че ресторантът на хотела няма право на
помощта.

"Когато се постави код за икономическа активност "хотел ", ние получаваме един лист със чиновници и не можем да знаем, кой от тези чиновници е чиновник в ресторанта или е чиновник в хотела – хотелът може да постави в листата и всички камериерки, а не хора в ресторанта ", изясни министърът.

Така заведенията за хранене отвън хотелите могат да се възползват от мярката, а тези в хотелите – единствено, в случай че са категорично регистрирани като заведения за хранене.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР