140 творци бойкотират шейсет и четвъртото издание на Евровизия, което

...
140 творци бойкотират шейсет и четвъртото издание на Евровизия, което
Коментари Харесай

Творци бойкотират Евровизия 2019

140 създатели бойкотират шейсет и четвъртото издание на Евровизия, което ще се организира в Израел тази година. Британскиат вестник Гардиън разгласява отворено писмо, подписано от 140 музиканти, писатели, артисти, режисьори, писатели и поети, в което те приканват за протест, в случай че фестивала за избор на ария се организира в Израел, който от години нарушава човешките права на палестинците.

Сред подписалите са и шестима израелски художници - Авиад Алберт Михал Сапир, Охал Грицер Йонатан Шапиро Даниел Равицки и Дейвид Оп. " Ние, долуподписаните актьори от Европа и света, поддържаме апела на нашите сътрудници от Палестина за протест на Евровизия 2019, чийто хазаин е Израел ", се споделя в писмото. " Палестина не може да се радва на независимост, правдивост и тъждество, а страната, която лимитира тези права се държи по този начин, като че ли всичко е наред ". Роджър Уотърс, китарист от именитата рок група " Пинк Флойд ", както и режисьорът Кен Лок и създателят Ян Мартел са част от отвореното писмо, оповестява БГНЕС.

Те твърдат, че Европейският съюз за радио и телевизия би трябвало да забрани на Израел да бъде хазаин на Евровизия или да назначи друга страна, която в историята си няма нарушавания на правата на индивида.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР