14 са отворените оферти в обществената поръчка за проектиране, упражняване

...
14 са отворените оферти в обществената поръчка за проектиране, упражняване
Коментари Харесай

14 оферти за ремонт на третокласни пътища

14 са отворените предложения в публичната поръчка за планиране, практикуване на авторски контрол и строителство на 9,4 км републикански пътища и създаване на нов мост над р. Черкезица в област Пловдив. Обществената поръчка е в три обособени позиции и е с обща планирана стойност 13 085 400 лева без Данък добавена стойност.

Първата обособена позиция е за построяването на мост над р. Черкезица на третокласния път III-804 Поповица – Асеновград /при км 0+189/ в село Поповица. Отворени са три предложения. Те са на:
ДЗЗД „ ЧЕРКЕЗИЦА СТРОЙ “, в което са: „ АКВА КОНСТРУКТ ГРУП “  ЕООД и „ ЕКО-ХИДРО-90 “ ООД; „ ИСА 2000 “ ЕООД; „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД.
Трасето е съществена връзка сред с. Поповица и Асеновград и е най-краткият път от Асеновград до Автомагистрала „ Тракия “ в посока Източна България. Асфалтовата настилка е в неприятно положение с коловози, мрежовидни пукнати, частични опустошения, единични хлътвания и слягания. Избраният реализатор е належащо да показа технология за унищожаване на съществуващия мост и да изготви механически план за ново оборудване. Прогнозната стойност на поръчката е 1 436 840 лева без Данък добавена стойност.

Втората обособена позиция е за изработването на механически план и ремонт на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец /от км 0 до км 4+820/. Шест са отворените предложения и те са на: „ ТРЕЙС ГРУП ХОЛД “ АД; „ ПЪРВЕНЕЦ 2023 “ ДЗЗД с участници: „ ПСТ Груп “ ЕАД, „ МАТЕКС ЪП “ ЕАД и „ Строй Инвест Груп 2 “ ЕООД; „ ПАРСЕК ГРУП “ ЕООД; „ ИСА 2000 “ ЕООД; ДЗЗД „ ПЪЛДИН “, в което са: „ БУЛ СТРОЙ ИНВЕСТ “  ЕООД и „ РАСТЕР-ЮГ “ ООД; „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД.
Участъкът, очакван за ремонт, стартира от Околовръстния път на Пловдив и приключва след изхода на Първенец в посока Лилково. Пътната права не е ремонтирана повече от 30 години. Индикативната стойност на поръчката е 5 938 240 лева без Данък добавена стойност.

Третата обособена позиция е за изработването на механически план за ремонта на 4,6 км от път III-8604 Пловдив – Студенец /от км 0 до км 4+635/. Пет са отворените предложения. Те са на: „ ТРЕЙС ГРУП ХОЛД “ АД; „ ПСТ Груп “ ЕАД; „ ПАРСЕК ГРУП “ ЕООД; „ ИСА 2000 “ ЕООД; „ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД.
Третокласното трасе е значима транспортна връзка в област Пловдив. Участъкът, очакван за ремонт, стартира от Околовръстния път на Пловдив, минава през Брани поле и Белащица и приключва при отбивката за кариера „ Белащица “. Индикативната стойност на поръчката е 5 710 320 лева без Данък добавена стойност.
Срокът за осъществяване на проучвателно-проектантските работи в трите обособени позиции е 60 календарни дни, който стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на проектантските работи ще се извърши в три междинни стадия. Договорът за планиране включва осъществяване на геодезически измервания, градивно проучване на оборудванията, инженерно-геоложки изследвания и разработване на механически план, според условията на нормативната уредба и практикуване на авторски контрол по време на строителството и въвеждането в употреба на градежа. Въз основа на готовия план ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване, след което ще бъде допустимо пускане на ремонтните действия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР