14 милиона евро ще инвестира Балкан Агрикалчарал“ в складова и

...
14 милиона евро ще инвестира Балкан Агрикалчарал“ в складова и
Коментари Харесай

Нов инвеститор влага 14 млн. евро в производствена и складова база в Тракия икономическа зона

14 милиона евро ще влага „ Балкан Агрикалчарал “ в складова и индустриална база в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ в землището на село Калековец, оповестиха кметът на Община Марица Димитър Иванов и инж. Пламен Панчев, изпълнителен шеф на ТИЗ. Инвестицията ще бъде осъществена на два стадия. Първият е построяването на логистичен център и профилиран склад за пресни плодове и зеленчуци с обща повърхност 55 000 кв.м и застроена повърхност 1 000 кв. м. Прогнозната стойност е 4 милиона евро. Преработвателно дружество за произвеждане на плодови и зеленчукови концентрати на стойност 10 милиона евро е вторият капиталов стадий. То ще е върху 45 000 кв. м, от които 7 000 кв. м разгъната застроена повърхност. Заводът ще е с високотехнологично италианско съоръжение и в него ще се преработват зеленчуците до пюрета – като доматено пюре, да вземем за пример, а плодовете до мус – като ябълков мус, конкретизира кметът Димитър Иванов.

Балкан Агрикалчаръл към този момент има една фабрика до Пазарджик. Изборът на мястото на втората фабрика в село Калековец е изработен след изследване на изискванията, предлагани от Тракия икономическа зона и община „ Марица “. Но и поради фактът, че в Пловдивска област са регистрирани най-вече производители на плодове и зеленчуци в страната. Срокът за строителство е идната годишна продукция, 2020 година, да се преработва в новата им фабрика, сподели инж. Пламен Панчев. Той добави, че вложителят Муханнед Ал-Нуаими, който е в България от 15 години, е споделил с него, че е подготвен даже да удвои индустриалната си база, стига да реализира постоянни взаимоотношения с производителите на плодове и зеленчуци от Пловдивска област.

Димитър Иванов заяви, че през 2018 година администрацията на Община „ Марица “ е издала общо 230 разрешителни за градеж най-вече на нови и разширение на към този момент съществуващи индустриални предприятия. Появата на вложител в региона на преработката на плодове и зеленчуци ще реши един от най-значимите проблеми на фермерите от района – изкупуването на създадената продукция, акцентира кметът на общината.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР