14-ият духовен събор отново събра командериите от цялата странаПостоянна действаща

...
14-ият духовен събор отново събра командериите от цялата странаПостоянна действаща
Коментари Харесай

Великият приор на Ордена на тамплиерите у нас акад. Румен Ралчев пред „Труд news“: Връщаме рицарските добродетели в обществото

14-ият нравствен събор още веднъж събра командериите от цялата страна
Постоянна настояща тематика остават будителите

Усилията на Ордена на тамплиерите у нас се насочват към обществото, тъй че да се върнат вярата, вярата, любовта, предаността, които са част от седемте рицарски добродетели, дефинирани от Рамон Лул в неговата „ Книга за Рицарския медал “. Това съобщи пред „ Труд news “ Великият приор на Ордена на тамплиерите у нас Негово Превъзходителство ген. майор акад. Румен Ралчев във връзка 14-ия Духовен събор на Велик Приорат България. Събитието се организира в Стара Загора, а негов докамин бе локалната командерия „ Св. Игнатий Старозагорский “.

„ Духовният ни събор е средище, в което рицари и дами влизат в интелектуален дуел и демонстрират своето виждане, както за християнското, по този начин и за развиването на тамплиерския медал в днешно време. Започнахме още в петък с обред на командерията „ Св. Игнатий Старозагорски “, на който бяха признати постулати. 12 души лектори изнесоха своите отчети, в които опазиха тезите си по авансово заложени тематики “, описа акад. Ралчев.

За събитието дойдоха с изключение на лекторите, по този начин и представители на командериите в цялата страна. „
Всичко за Вашата сватба
Тази среща е тип образование. Основният акцент в отчетите бе конвергенцията сред Ордена на рицарите тамплиери и актуалното общество, като се наблягаше на седемте рицарски добродетели, списани от Лул през 1279 година Освен това имаше и непрекъсната настояща тематика за будители от районен мащаб - това са стотици заслужили българи, които със своята активност в обособените райони са повдигали самочувствието и равнището на своите съграждани “, уточни още великият приор.

За разлика от научните конференции, на които рицарите тамплиери канят главно посетители, които са хабилитирани лица отвън Ордена, духовият им събор е интелигентно съревнование сред рицарите и дамите. „ В това съревнование няма спечелили и победени, а всички печелим, тъй като доизграждаме своите характери, доизграждаме своя мироглед и на първо място начертаваме дейностите на Ордена на тамплиерите през идващите години “, сподели Ралчев.

Всъщност духовният събор е най-старото мероприятие на Велик Приорат България.

На базата на съвсем 1000-годишната си история и оживелите във времето постулати той работи първо в съвкупността Велик Приорат и съвкупността в интернационалната организация Орден на рицарите тамплиери. „ Но в този момент напъните ни се насочват към обществото за разпространение на добре известните религия, вяра, обич, лоялност... Независимо, че във
Всичко за Вашата сватба
времето върху тези достолепия са наслагвани и някои спомагателни смисли, те са останали живи в обществото и би трябвало да използваме опцията да ги почистим в същинския им тип. За да се въздейства в обществото, ние наложително минаваме през персоналния образец, какво тамплиерско общество сме основали... Вие виждате, че нашите събития са нещо изпитано и признато освен от рицарите и дамите в ордена, а и в други сходни организации, които каним, само че на първо място от жителите. Ако се върнем обратно, всеки един от нас ще види, че времето, прекарано в ордена, въздейства върху неговите качества, върху неговите усещания, върху неговите фантазии и това, което той до този миг не си е показал, че може да го мечтае, го реализира. Доказателство е, че доста от нашите членове започнаха активност и в други области, в това число в политиката, само че тяхната сдържаност и тяхната подготвеност бие на очи “, заключи Румен Ралчев.

Мемориален комплекс „ Бранителите на Стара Загора “
Отдадоха респект на 14 000 жертви християни
Докладите излизат в книгаРицарите и дамите поставиха венци пред Мемориален комплекс „ Бранителите на Стара Загора
Всичко за Вашата сватба
“.

Рицарите и дамите от Ордена сервираха венци пред Мемориален комплекс „ Бранителите на Стара Загора “, като отдадоха респект на повече от 14 000 хиляди жертви християни, починали след повторното завладяване на града от турските войски. На церемонията имаше представители на командерии от цялата страна и посетители.

Още една самодейност беляза духовия събор тази година и тя е, че всички отчети, които бяха показани по време на срещата, ще бъдат събрани в книга.

„ Тя ще бъде преведена на британски и ще я изпратим във всички велики приорати по света, за обмяна на опит, да осъществим уговорката за развиването на другите приорати. Да не забравяме, че ние сме най-големите в Европа, не толкоз като количество, а като хрумвания сме преди всичко. Важното е, че Велик Приорат България е една от дребното цивилен организации, на която 3-годишната Коронавирус рецесия нанесе вреди, само че не спряхме да работим, мобилизирахме се. Ние не възпламеняваме мотора в този момент, с цел да минем напред, а имаме инерция, която ще употребяваме “, уточни Румен Ралчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg