14-годишно момче загина в Румъния, след като дърво падна върху

...
14-годишно момче загина в Румъния, след като дърво падна върху
Коментари Харесай

Натежало от сняг дърво падна върху кола в Румъния, загинало е 14-годишно момче

14-годишно момче почина в Румъния, откакто дърво падна върху автомобила, в който са били то и родителите му. Трагедията се е разиграла в Караш-Северин, оповестяват медиите в страната.
Семейството се прибирало от ски в Семеник. Под напора на мощния вятър и изобилния сняг, дърво е паднало върху колата им, до момента в който тя се е движела. Въпреки опитите, екипът на Бърза помощ не е съумял да избави детето. Лошото време в Румъния блокира доста пътища в региона на окръзите Сибиу и Алба. Хиляди хора са без ток, откакто снежна стихия нанесе вреди на десетки трафопостове.
Заради виелицата проблеми има и в окръг Долж, Тимиш и Арад. Метеоролозите предизвестяват, че следва най-студеният интервал за тази зима.
“От неделя през нощта до понеделник ще записваме най-ниските стойности: минус 15 градуса в падините в източна Трансилвания до минус 10 в по-ниските региони на вътрешнокарпатските райони “, заяви за Диджи24 Елена Матееску, изпълнителен шеф на Националната метеороголична администрация.
В туристическата зона на езерото Бъля снежната завивка надвиши два метра. Там е оповестено оптималното равнище на предизвестие за риск от лавини - пет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР