14-годишната Ивона Савекова от Националния отбор по тенис гостува на

...
14-годишната Ивона Савекова от Националния отбор по тенис гостува на
Коментари Харесай

Кметът на Община Марица с подкрепа към талантлива 14-годиш...

14-годишната Ивона Савекова от Националния тим по тенис гостува на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов. Момичето, което е от с. Радиново, сподели на градоначалника купите и наградите, извоювани през последните няколко години.

Той пък й описа по какъв начин преди време, когато е упражнявал лека атлетика, е станал първенец на дълъг скок в ученическа спартакиада, като достижението му е 7,40 м.

„ Гордея се с надарените спортисти на община „ Марица “, измежду които си и ти. Ние имаме значително първенци в груповия и в самостоятелния спорт. Спортът възпитава дисциплина и отговорност и съм уверен, че в бъдеще ще ти помогне във всички области на живота. Желая ти здраве и един ден да ни зарадваш със международна купа “, обърна се Димитър Иванов към младата тенисистка.



На идната сесия на Общински съвет „ Марица “ той ще внесе предложение да бъде отпусната еднократна помощ от 1000 лева за даровитата спортистка и се надява, че то ще бъде подкрепено от съветниците.

Ивона стартира да играе тенис от 6-годишна, като първата й подготовка е подарък за рождения й ден на 27-ми ноември 2007 година В първите два клуба отхвърлят да я вземат поради ниския й растеж и дребните килограми – тогава е висока, колкото мрежата на тенис корта. Млад треньор обаче се съгласява да я запише в клуба си и още с първите няколко сполучливи удара, тя се възпламенява по тениса.

От тогава до в този момент ученичката в Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ не е серпантина да побеждава, като част от извоюваните надпревари са през 2019 и 2021 година, когато е в Националния тим на България по тенис.

Сред тях са две втори места - на Световно отборно състезание в Чехия и на Европейското състезание в Италия. Тя се класира на второ място и на Открито държавно персонално състезание по тенис в Бургас, а предходната година стига до полуфинал в интернационалния шампионат от първа категория, още веднъж в Бургас.

Ивона е състезател на тенис клуб Локомотив Пловдив, а неин треньор е Дора Рангелова. Прави двуразови тренировки, без значение дали е на учебно заведение или във почивка. Когато има образователни часове тренира 3 часа заран и час и половина след обяд, а през ваканциите – по два часа заран и следобяд.

На срещата участваха зам.-кметът на община „ Марица “ Николай Стаматов и бащата на момичето Иван Савеков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР