14 допълнителни проектни предложения на 14 общини са одобрени за

...
14 допълнителни проектни предложения на 14 общини са одобрени за
Коментари Харесай

14 допълнителни проекта ще се финансират по „Красива България“ през 2019 г.

14 спомагателни планови оферти на 14 общини са утвърдени за финансиране по план „ Красива България “ на Министерството на труда и обществената политика. Те ще бъдат осъществени през 2019 година Шест от обектите са по размер М01 „ Подобряване на публичната среда в обитаемоте места ”, седем – по размер М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура ” и един – по размер М02-01 „ Подобряване на обществените услуги от резидентен вид ”. Решението беше взето през днешния ден от Управителния съвет на „ Красива България “.

Общата сума за осъществяване на плановете е 2,6 млн. лв.. От тях 1,2 млн. лв. ще се обезпечат от план „ Красива България ”, а останалите 1,4 млн. лв. са от претендентите. Със средствата ще се реновират 4 здания за обществено-административно обслуважне, 3 учебни заведения, детска градина, детска ясла, център за поддръжка за личностно развиване, здравна работа и център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция, читалище и библиотека.

С одобряването на четиринайсетте спомагателни оферти през 2019 година по план „ Красива България “ ще се осъществят общо 53 обекта. За осъществяването им ще се основат минимум 218 работни места. Работа по плановете ще стартират минимум 92 безработни, а 32 безработни ще преминат курс за професионално образование в региона на строителството.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР