1348 са положителните тестове на ученици в началото на тази

...
1348 са положителните тестове на ученици в началото на тази
Коментари Харесай

Два пъти повече ученици са се заразили за седмица

1348 са позитивните проби на възпитаници при започване на тази седмица - това е двойно нарастване спрямо проучването на 10 януари, оповестяват от Министерството на образованието и науката. Най-много инфектирани този път има при учениците от 5-и до 7-и клас – 486, оповестява Българска национална телевизия.

Най-висок е броят на инфектираните възпитаници в град София – 470. Следват областите Пловдив – 130 и Благоевград – 123.

Повече от три пъти са се нараснали позитивните проби при учителите.

366 са позитивните проби при проучване на над 27 000 преподаватели. Двойно е нарастването и на инфектираните непедагогически експерти.

Чрез преразпределение на наличните проби са обезпечени всички нужни количества за проучването на учениците на 24 януари.

Засега се резервира високият дял на присъствено образование в учебните заведения макар покачването на общата заболяемост в страната, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

През тази седмица 82% от учениците учат в клас, демонстрират данните от последното проучване за COVID-19 на 17 януари. Това са над 569 100 възпитаници – към 1% по-малко в сравнение с предходната седмица.

Намалява броят на учениците, които са в клас, без да бъдат тествани за COVID-19. Такова право имат всички, чиито учебни заведения попадат в общини със заболяемост под 250 на 100 000 души.

Същевременно гладко се покачва броят на учениците със зелен документ - над 59 600 от тях имат към този момент годен документ за преболедуване, имунизация или съществуване на антитела, оповестяват още от просветното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР