131 тона отпадъци са предадени в депото на Асеновград, след

...
131 тона отпадъци са предадени в депото на Асеновград, след
Коментари Харесай

131 тона отпадъци са събрани след масовото почистване в Асеновград

131 тона боклуци са предадени в депото на Асеновград, след националното всеобщо разчистване, провело се през миналия уикенд, заяви кореспондентът на
Почистени са всички детски площадки и паркове в града, терените към гробищата, Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела и край манастира „ Свети Кирик “, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите-Пловдив. Младежи от БМЧК почистиха парка до ЖП гара-Асеновград. Ентусиасти от един от танцовите клубове в града разчистиха зелената повърхност и детската площадка на улица „ Свобода”. Други инициативни жители и публични персони чистиха в парка на улица „ Цар Освободител” и зелените площи към читалище „ Родолюбие”. Възпитаници на асеновградската ПГ „ Цар Иван Асен II”, взаимно с Ротари клуб-Асеновград почистваха дребния парк при „ Пешеходния мост”. За тази зелена зона учениците се грижат към този момент от близо година.
Представители на Общинската администрация в града се включиха в почистването на пътя за Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела. Служители на компаниите, разположение в Източната промишлена зона на Асеновград, разчистиха регионите към своите седалища. Трима души са депонирали своя боклук самостоятелно в депото. За останалите регистрирани местоположения бяха обезпечени сметоизвозващи машини, изясняват от Община Асеновград. Над 24 тона са предадените в депата в Цалапица и Шишманци боклуци, единствено от регионалния град. Там в самодейността се включиха към 1 200 участници. В рамките на акцията в Пловдив са почистени Дановият рид, северният бряг на река Марица, парковете „ Каменица” и „ Ружа”, новата градинка край улиците „ Богомил”, „ Чайка”, „ Източна Румелия” и „ Кронщад”. Там са боядисани част от пейките, Ботаническата градина, от страната на регион „ Тракия”, спирката на Детската железница и доста други междублокови площадки.
В община Марица при почистването са събрани малко над 41 тона боклуци, а в Родопи – близо 28. В Кричим доброволците са почистили към 14 тона боклуци, в Съединение – близо 11 тона, а в Перущица – съвсем 7 тона. Най-малко боклуци са събрани в община Стамболийски – 540 кг.
Участниците в самодейността от Карлово бяха повече от 1 000 бяха. Те са събрали повече от 1,2 тона отпадъци. Доброволците от Карлово са почистили зоните към входовете на града, поречието на Стара река и парк „ Водопада “. В Садово 150 запалянковци събраха малко повече от 45 тона боклуци, които се извозват до депото в Асеновград.
Там са признати и още към 29 тона боклуци, които са отстранени от Куклен. В дребното градче дружно чистиха България повече от 300 души. Общо към 280 тона са събраните от над 3 500 доброволци боклуци на територията на пловдивска област, а 104 са почистените места. Тази година самодейността се осъществя, като част от най-голямата гражданска акция в света – World Clean Up Day 2018, която се организира по едно и също време в 156 страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР