„131 години от началото на организирано социалистическо движение, 131 години

...
„131 години от началото на организирано социалистическо движение, 131 години
Коментари Харесай

Георги Свиленски: 131 години БСП се бори за мир, справедливост и равенство

„ 131 години от началото на проведено социалистическо придвижване, 131 години Българска социалистическа партия, 131 години битка за полезностите – мир, правдивост, тъждество. Ценности, които за жалост през всичките тези години не можем да реализираме. Затова има и Българска социалистическа партия, по тази причина има тази поддръжка от хората, с цел да могат тези хрумвания да бъдат осъществени. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в ефира на БТВ, по време на честванията на левицата на Бузлуджа, оповестиха от пресцентъра на партията.

Социалистът добави, че това място зарежда и активизира левия електорат и това е най-хубавото място да дадат старт на идната предизборна акция.

„ Важното е, че имаме какво да кажем на хората, да им покажем какво свършихме за 7 месеца. Имаме резултати, с които можем да отидем и при младите фамилии, и при учениците, и при децата, при възрастните хора и това ще бъде регистрирано. Няма по какъв начин да не отбележа безплатните ясли и детски градини, данъчното облекчение от 600 лв. за една дете, преизчисляването на пенсиите, подпомагането на бизнеса, енергийната помощ от 100% над 250 лв. за мегаватчас “, уточни Свиленски като достижения на Българска социалистическа партия в този кабинет.

Социалистът напомни, че левицата единствено преди три дни предложи 6-месечна стратегия за излизане от рецесиите: „ Потърсихме парламентарното обединяване към нея, само че за жалост болшинството, което не желае да има парламент, а безпорядък и съсипия, победи “, сподели още той.

Според Свиленски нарушената връзка и свадите в това Народно заседание ще останат за вътрешна сметка на партиите в 99-ото държавно управление, а за хората ще остане като най-социалното държавно управление, което единствено за година обезпечи 22 милиарда лв. бюджет за обществена политика.

„ Нашите групови органи ще решат под какъв формат ще се явим на изборите. Ръководството на “Има подобен народ “ демонстрираха, че са обезсърчителен сътрудник, тъй че не светвам никоя партия да се пробва да прави коалиция с тях “, съобщи депутатът от левицата.

По думите му е реалност, че от първия ден на това държавно управление то стартира да получава рецензии от президентската институция - такива, каквито Борисов за 4 години не е получил взети дружно. „ Ние отидохме да върнем мандата и получихме обвинявания, че оставаме страната в безпорядък “, напомни Свиленски и продължи: „ Ние почитаме институциите и Българска социалистическа партия не е прекрачила границите. Но Българска социалистическа партия няма да мълчи. Когато се протяга ръка върху достиженията и напъните ни, ние постоянно ще си отстояваме позициите “, безапелационен е той.

Във връзка с решението на Върховен касационен съд да възвърне Кирил Добрев и Калоян Паргов като членове на Националния съвет на левицата Свиленски съобщи, че за първи път в историята български съд се намесва във вътрешнополитически обстановки. „ Оттук нататък всеки наш член и симпатизант може да си направи заключения “, прикани той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР