13 въпроса към бъдещите депутати от Варна отправиха членове на

...
13 въпроса към бъдещите депутати от Варна отправиха членове на
Коментари Харесай

Активни граждани питат кандидат-депутатите за горенето на боклук и замърсяването на Варненското езеро

 13 въпроса към бъдещите депутати от Варна насочиха членове на Обществен център за околна среда и стабилно развиване, оповестиха за Varna24.bg от организацията.

Питанията са свързани с вижданията на бъдещите управници за екологичната и младежката политики, градоустройството и бизнеса.

" Ще предприемете ли нужните законови начинания за налагане на несъгласие върху вноса на боклуци за изгаряне? “ е първият въпрос на екологичното съдружие.

Той е обвързван с петицията, която неправителствената организация изпрати през май предходната година в Министерството на околната среда и водите с искане за възбрана вноса на боклук с код 19 12 10 за енергийното му оползотворяване у нас. Почти година след внасяне на предлагането, Общественият център за околна среда и стабилно развиване не е получил отговор за разглеждане или напредване на гражданските претенции.

Ето какво още се показва в информацията, изпратена до медията ни:

" През март тази година, дружно с Екологично съдружие " За Земята “ и " Дишай, Девня “, още веднъж внесохме претенции до Министерството на околната среда и водите и Министерството на здравеопазването. Този път те са свързани с преустановяване капиталовите оферти за инсинератори в Девня; лишаване разрешителните на компаниите за изгаряне на пестициди в общината и откриване на станция за премерване качеството на въздуха в кв. " Повеляново “.

Настоящите питания към кандидат-депутатите са свързани още с стратегиите им по тематиката " разделно събиране на боклуци “ и в частност компостирането; ограниченията, свързани с понижаване на генерираните пластмасови боклуци от търговски обекти; законовите промени, които биха предложили или подкрепили за улеснение процеса на инсталиране и потребление на ВЕИ от семействата.

Един от главните въпроси визира възобновяване чистотата на Варненското езеро и наказванията, които биха предложили бъдещите депутати за виновниците, позволили екокатастрофата от спукания водопровод.

Темите в региона на градоустройството, по които обществениците чакат отговор, са свързани със опазване и увеличение на зелените площи в градска среда, изсичането на защитния горски пояс в Горна Трака, както и позицията им по повод въвеждането на 5G техологията от мобилните оператори.

Изпращаме актуалните питания към кандидат-депутатите на Благовещение с вяра за скорошна богатства новина.

Надяваме се в Часа на Земята – 31 март, когато алегорично загасим светлините на крушките си, да осветим жителите за желанията на хората, които ще овластят в новия парламент. 

Отговорите на всички претенденти ще бъдат оповестени без редакторска интервенция на.

Гражданската самодейност се осъществя по план " Подобряване на публичното знание за ролята на гражданската организация за общността ", изпълняван с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на плана е възстановяване информираността на жителите за ролята на неправителствените организации в обществото.

Въпроси до претендентите за народни представители от Трети МИР Варна

Сфера:

Екологична политика:

1. Ще предприемете ли нужните законови начинания за налагане на несъгласие върху вноса на боклуци за изгаряне?

2. Какво заляга във Вашата стратегия по тематиката с разделното събиране на боклуци и в частност компостирането от страна на семейства и заведения за хранене?

3. Какви ограничения предвиждате, на общинско равнище, свързани с понижаване на генерираните пластмасови боклуци от търговски обекти, и в частност такива, които оферират храни и питиета?

4. Каква е вашата позиция във връзка с третирането на излязлите от приложимост автомобилни гуми?

5. Какви дейности ще предприемете за възобновяване чистотата на Варненското езеро и какви санкции ще предложите за виновниците за позволена екокатастрофата от спукания водопровод?

Сфера - градоустройство

1. Какви законови промени ще предложите, които да доведат до нарастване на зелените площи в градска среда?

2. Какви законови промени ще предложите, които да доведат до запазване на съществуващите градски зелени площи?

3. Каква е Вашата позиция по отношение на изсичането за защитния горски пояс в регион Горна Трака и последвалите митинги от страна на жителите?

4. Каква е вашата позиция по отношение на въвеждането на технологията 5G от мобилните оператори?

Сфера - бизнес



1. Какви законови промени бихте предложили или подкрепили с цел да се улесни процеса на инсталиране и потребление на ВЕИ от семействата?

2. Какви ограничения плануват персонално като претенденти и като стратегия на партиите, в чийто листи вземат участие за отбрана на наследниците на реститути и техните ползи за опазване и насърчаване на възобновената им благосъстоятелност? Какви механизми оферират за отбрана от отчуждаване на собствеността им за обществени потребности? Какви механизми за почтено обезщетение като специфична частна благосъстоятелност на хора пострадали от национализацията?

3. Какви ограничения ще предприемете за опазване в интерес на Общината, към този момент добита благосъстоятелност, посредством национализация на градски територии или исторически обекти, не подлежащи на реставрация на действителните им притежатели, от приватизация в интерес на нова частна благосъстоятелност?

Младежка политика



Какви оферти за младежка политика ще защитавате в Парламента, отвън клиширането " Овластяване на младежите "?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР