13 мерки за противодействие на пътния травматизъм разпореди вицепремиерът и

...
13 мерки за противодействие на пътния травматизъм разпореди вицепремиерът и
Коментари Харесай

Министър Демерджиев разпореди 13 мерки за противодействие на пътния травматизъм

13 ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм разпореди вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Един от главните цели на Министерство на вътрешните работи, деклариран от актуалното управление, е обезпечаване на сигурността на придвижването по пътищата в Република България.

Допълнителни полицейски сили, които са подготвени, ще се включат в контрола по пътищата. Министър Демерджиев посочи, че става дума за към 8500 чиновници.

Като главен способ за превантивно влияние и надзор се вкарва така наречен „ линеен метод “. Полицейски патрули, посредством напредване в транспортния поток, ще наблюдават за държанието на участниците в придвижването и за нарушавания от всевъзможен вид.

По предписание на министър Демерджиев се завишава контролната активност в обитаемоте места по повод ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и малолетни, както и водачи, лишени от право да ръководят моторни транспортни средства.

Ще се завиши контролът, с цел да не се позволява ръководството на товарни коли след приложимост на алкохол, директно след тръгване от местата за престой и паркиране.

Той изрази вяра, че с използването на тези ограничения ще намалеят осезаемо пътните произшествия и това ще се усети. Комплексът от ограничения бе разискван до управителния състав на полицията бе разискван на Националното заседание, което се организира в петък.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР