13 аварии са отстранени по магистралния водопровод на Шумен. Съвместната

...
13 аварии са отстранени по магистралния водопровод на Шумен. Съвместната
Коментари Харесай

Откриха 5 нови критични точки по водопровода в Шумен, ремонтът продължава

13 повреди са отстранени по магистралния тръбопровод на Шумен. Съвместната работа на водните сдружения в Шумен и Търговище върви по график. В късния след обяд ще стане ясно дали още довечера ще бъде пусната водата.

Шумен

20 точки са планувани за ремонт по довеждащия тръбопровод на Шумен. Работните действия започнаха от рано сутринта, само че в хода им са открити още 5 сериозни места, които са добавени към проекта за ремонт на екипите. Вече стартира подмяната на най-важната част от тръбата, която още през вчерашния ден остави Шумен без вода.

В 9 учебни заведения са изпратени спомагателни количества вода за питейни и хигиенични потребности. В спешни обстановки болничното заведение употребява два резервоара с 1000 кубика вода. Нивото им е спаднало на половина. Засега не се планува въвеждане на режим.
Д-р Недко Тодоров, заместник-директор на МБАЛ-Шумен: В момента някакъв воден режим в болничното заведение не е въведен. Днес ще има дезинфекция, като вярата ни е през днешния ден и на следващия ден тази повреда да бъде поправена.
За медицинските действия, изключително за стерилизацията, хирургията, хемодиализата и пералнята са нужни огромни количества вода. Ако безводието продължи повече от плануваното, болничното заведение ще задейства спешен проект, координиран с пожарната.
Д-р Недко Тодоров, заместник-директор на МБАЛ-Шумен: Уточнихме тъкмо по какъв начин и от кое място на час с техни машини ще ни се подават 10 т вода в полуизпразнените водоеми, с цел да допълним размерите. Целта е да можем обикновено да посрещнем понеделник.
Екипите на ВиК - Шумен работят синхронизирано с сътрудниците си от Търговище. Предстои да се отстранят 12 повреди, сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия шефът на ВиК-Шумен Илиян Илиев.
Илиян Илиев, шеф на ВиК: Нашите упоритости през днешния ден са да създадем 12 повреди, степенуваме ги по трудност и по количества, които губим от водата. Ако може и повече бихме създали, тъй като фактически водопроводът е в окаяно положение.Проф. Стефан Желев, регионален шеф на Шумен: Действително този тръбопровод в доста неприятно положение и желая дебело да подчертая, че единственият излаз е неговата замяна.
За промяната на амортизирания тръбопровод се приказва най-малко от 20 години. Вече е включен в европейски план дружно с създаване на пречиствателната станция, поради различен проблем с водата - мътност. Уверенията на ВиК са, че до две седмици ще стартират процедурите.
 Очаква се към края на деня в Шуменско към този момент да има вода Очаква се към края на деня в Шуменско към този момент да има вода
Ремонтните действия по магистралния тръбопровод на Шумен не престават и през днешния ден. Вчера повреда докара до прекъсването на водата едно денонощие по-рано от плани...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР