125 специалисти на Смартком се присъединяват къч чипмейкъраРаботим със софийския

...
125 специалисти на Смартком се присъединяват къч чипмейкъраРаботим със софийския
Коментари Харесай

GlobalFoundries придобива български инженерен екип

125 експерти на Смартком се причисляват къч чипмейкъра

„ Работим със софийския екип от доста години и качеството на тяхната работа е ненадминато в сектора ”, съобщи Томас Каулфийлд, изпълнителен шеф на GF, във връзка договорката със Смартком (снимка: GlobalFoundries)

GlobalFoundries, един от водещите в света чипмейкъри, разгласи, че придобива инженерния PDK екип на Смартком България АД. Сделката, чиято стойност не се оповестява, се чака да завърши през декември т.г., след утвърждение от регулаторните органи.

PDK (Process Design Kit) се явява сериозен интерфейс сред дизайна на интегралните схеми и заводите, които ги създават за клиентите. От 2015 година Смартком е ангажирана в PDK разработките и обезпечаването на качеството на технологиите на GlobalFoundries (GF) – от 350 нм до 12 нм.

Съгласно изискванията на съглашението, GF ще придобие екипа на Смартком за разработка на PDK от над 125 чиновници. Те ще бъдат ръководени от доктор Добромир Гайдаджиев, умел деец от промишлеността, който ръководи този бизнес на Смартком от основаването му през 2003 година

С новата облага GF уголемява своите световни благоприятни условия за дизайн на чипове и укрепва европейското си наличие, което включва Fab 1 в Дрезден, компанията Bump Test Facility (BTF) и взаимното дружество с Toppan – AMTC. Тези три предприятия с над 3500 чиновници и комбинирана инвестиция от над 12 милиарда $ са в сърцето на Силициевата Саксония, най-големият и най-значим клъстер за микроелектроника в Европа.
още по тематиката
„ Днес е трогателен ден за GF. Тъй като ние продължаваме да предлагаме по-богати на функционалности диференцирани решения за нашите клиенти, PDK стават все по-важни ”, разяснява договорката Томас Каулфийлд, изпълнителен шеф на GF.

„ С придобиването на екипа за разработка на PDK на Смартком, ние усилваме дълбочината и широчината на нашите благоприятни условия и потенциал в Европа и по целия свят. Работим със софийския екип от доста години и качеството на тяхната работа е ненадминато в сектора ”, добави той.

„ Радваме се да се присъединим към GF в този миг и да бъдем част от тактиката за напредък на GF ”, съобщи от своя страна доктор Добромир Гайдаджиев, ръководещ шеф на PDK Services Bulgaria, като акцентира, че съдействието датира от години и напредъкът на българската компания значително е подхранван от GF.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР