124 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Хасково

...
124 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Хасково
Коментари Харесай

124 нови с коронавирус в област Хасково

124 са новите случаи на ковид, регистрирани в област Хасково през миналата седмица, оповестяват от Областния действен щаб. 84 бяха инфектираните през миналата седмица.

Най-много- 39, са новите случаи в община Хасково, с един по-малко- 38, са в община Димитровград. В Свиленград са регистрирани 18, в Харманли – 17, в Любимец – 7, в Ивайловград – 3 и в Тополовград – 2.

Сред позитивните са две учителки, две ученички, чиновници в детски градини, консуматор в обществен център, здравна сестра, лаборант и доктор.

Заразен е консуматор от Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Хасково и под карантина са 10 консуматори и двама от личния състав. 70 възпитаници в харманлийското СУ „ Неофит Рилски “ са под карантина поради болна учителка, а поради нейна колежка в Хасково- 24 първокласници от СУ „ Паисий Хилендарски “. 17 възпитаници от 12Б клас в димитровградската ПЕГ „ Д-р Иван Богоров “ също са карантинирани поради инфектирана ученичка, както и 26 от 12Д клас и един преподавател в хасковската ПМГ „ Акад. Боян Петканчин “.

Карантинирани са 17 деца от трета група и един преподавател в хасковската ДГ №18 „ Осми март “ поради инфектиран от помощния личен състав. Един чиновник е под карантина в димитровградската ДГ „ Райна Княгиня ", където е инфектиран помощник-готвач.

Останалите случаи са на здравна сестра от СБАЛВБ- Тополовград, доктор от МБАЛ-Хасково и клиничен лаборант от СМДЛ МИЛАБ-Хасково.

18 пациенти с COVID-19 от област Хасково са настанени в лечебни заведения, като няма умряли през миналата седмица.
30 160 са доказаните случаи в Хасковска област от началото на пандемията, като са умряли 1 920 души.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР