124 млади автори и 47 колектива участваха в 10-тото издание

...
124 млади автори и 47 колектива участваха в 10-тото издание
Коментари Харесай

124 млади автори и 47 колектива участваха в 10-ия ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

124 млади създатели и 47 колектива участваха в 10-тото издание на Националния училищен журналистически конкурс „ Григор Попов “, който се провежда от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград и Община Разград.

Младите публицисти се приготвят в 60 просветителни институции от 29 обитаеми места в следните регионални центрове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен.

Творбите на младите публицисти бяха оценени от комисии в състав: за раздел „ Публицистика “ – Димитър Петров – журналист, Галина Матева – публицист, Галина Маринова – сътрудник на вестник “Екип 7 “; за раздел „ Радиожурналистика “ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността. Протоколите с класирането в разделите „ Публицистика “ и „ Радиожурналистика “ са оповестени на уеб страницата на Община Разград –.

Двете огромни награди на Община Разград отпътуват за Варна и Пловдив. За самостоятелно присъединяване наградата получава осмокласничката Ива Бурова от клуб „ Клио “ към ПГХТТ-Пловдив, а за групово присъединяване – Литературен клуб “Касталия “ при ОДК-Варна с началник Магдалена Маркова за издаването на вестник „ Находки “.

Наградите на отличилите се участници ще бъдат връчени в двора на родната къща на Григор Попов – музей „ Станка и Никола Икономови “ – гр. Разград на 5 април 2022 година от 14 часа. Церемонията по награждаване включва поднасяне на цветя пред барелефа на видните разградски възрожденци от името на участниците в състезанието, които няма да съумеят да участват персонално. До края на месец април по пощата ще бъдат изпращани премиите на класираните участници, които не съумеят да участват персонално на награждаването.

Десетото издание на състезанието „ Григор Попов “ е отдадено на 100-годишнината от печатане на първия брой на вестник „ Разградско слово “, чийто основен редактор е Григор Попов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР