12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 Публикацията е

...
12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 Публикацията е
Коментари Харесай

"Дълбоката държава" е отражение на действителността, в която живеем

12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678 12345678
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Един относително бърз и свирепо изчерпателен взор към новините, мненията и анализите на по-добрите и достоверни международни медии е индикативен за положението на обществото. Едно общество на прага на нова Студена война, в което доминират още веднъж настоящите тематики за нуклеарен спор, шовинизъм, бежанска вълна, разпад на политически съюзи и системи и операция на мнението. Неслучайно най-големите продуцентски компании дават отговор на тегавата атмосфера с най-големия напредък на шпионски и политически трилъри и трагични сериали, които слагат резонни въпроси дали техният сюжет прилича действителността или противоположното.

Високобюджетният сериал на Fox " Дълбоката страна " не прави изключение. Aналоговият шпионски трилър на Матю Паркхил е потентна композиция от чистия екшън на Джейсън Борн и суровия натурализъм и напрежение на Джон Ле Каре класиките, пренесени в актуалната действителност на свят, доминиран от подправени вести, големи корпоративни ползи и неуважение на човешки права. Марк Стронг играе ролята на Макс Истън – някогашен британски разузнавач с извънредно минало, който се завръща срещу волята си за една последна задача с голям персонален залог, разрастващ се на фона на договорката за иранската нуклеарна стратегия.

Сериозната шпионска интрига в основата на " Дълбоката страна " се разгръща от Англия и Съединени американски щати до Иран, Ливан и Франция и припомня доста на вести, теории и тематики, за които сте слушали и чели доста през последните години. Едно от главните музи на създателя Матю Паркхил е материал за невероятните облаги, които американските строителни компании съумяват да завоюват от войната в Ирак. Последното го подтиква да се впусне в съществено проучване на въпроса до каква степен е значим нашия избор и дали политическите системи не са нищо повече, с изключение на маша в ръцете на кукловодите от огромните корпорации.

" Дълбоката страна " е доста повече типичен шпионски трилър и фамилна драма точно тъй като слага още един път въпросите за последствията от действителни политически интриги и корпоративната лакомия в непрекъснатия безпорядък на Близкия Изток. Наистина стряскащата аналогия с действителни лица и събития е по-актуална след като и да било.


Макс Истън (Марк Стронг)

Бившият държавен наемник за мръсни поръчки напуща бизнеса с контрашпионаж, гибел и изменничества преди 10 години, само че предишното му го застига под формата на още една последна задача с персонален заряд и избора дали да пожертва новото си семейство, с цел да избави остарялото си или противоположното. Английският артист Марк Стронг има навика да си партнира с най-хубавите в театъра, киното и малкия екран и е с десетки отлични функции в продукции като " Сириана ", " Мрежа от неистини ", " Шерлок Холмс " и " Дама, поп, асо, разузнавач ".

Хари Кларк ( Джо Демпси )
Синът на Макс Истън отхвърля за неговото битие и въпреки всичко не се колебае да го последва в кариерата на сръчен разузнавач, който може единствено да пострада от своя мощен честен компас. Помните Джо Демпси около функциите му в английския трагичен сериал Skins и един малко прочут сериал под името " Игра на тронове ".

Лейла Туми ( Карима Макадамс )
Лейла е дисциплинирана, умна, безстрашна, лоялна, привлекателна и рисково в това време – идеалните качества за изискващата специалност на английски разузнавач. Карима Макадамс взе участие в петия сезон на " Викинги " в ролята на гръцката богиня Касия, другояче може да сте я засичали и в поддържаща роля в минисериала " Безстрашен " с Хелън Маккрори и Майкъл Гамбън.

Анна Истън ( Лин Рене )
Втората брачна половинка на Макс е образован доктор в спешна помощ и отдадена майка на двете му дъщери, която не подозира за тайните от рисковото минало на своя брачен партньор. Белгийската актриса Лин Рене стартира своята кариера в театъра, преди да взе участие в The Meyerowitz Stories и комедията " Минута " в Лос Анджелис. Можете да я гледате и в английската комедия " Хипопотамът ".

Джордж Уайт ( Алистър Петри )
Старомодният МИ6 разузнавач и упорит началник на английската дивизия в The Section е по-голям бюрократ и политически състезател, в сравнение с разузнавач на терен, който се възползва от големия си разсъдък и дарба да разчита съзнанието и мълчанието на своите съперници. Дълбоката страна е втората поредна шпионска драма за Алистър Петри след " Нощният шеф " с Том Хидълстън и Хю Лори от 2016 година.
Марк Стронг, основен воин

Какво ви върна назад към малкия екран?
Честно казано, сюжетът на сериала. Не може да нямаш хубава история в малкия екран, тъй като хората имат отдалечени и голям избор. Снимах много филми и в един миг осъзнах, че огромна част от в действителност положителните сценаристи са се преместили в малкия екран, надали сте сюрпризирани. Но желаех да вземам участие в нещо единствено в случай че в действителност имам вяра в него. Имам щастието да ми оферират доста неща, само че " Дълбоката страна " бе най-вълнуващия план от всички. Харесва ми непрекъснатото придвижване във времевата рамка и на разнообразни местоположения от Бейрут и Франция до Англия.

Какъв разузнавач е Макс?
Стар. Бил е доста сполучлив, един от най-хубавите, само че към този момент е отвън играта. Животът му обаче се обръща и би трябвало да впрегне старите си умения и вероятност в нова задача. Моралът, етиката, насилието и всичко, което се случва, касае човек, който има малко по-зряло схващане за нещата от младите, които се мятат неразумно. Не бих го нарекъл антигерой поради това, че е изоставил сина си и предходната си жена, просто в неговия комплициран и доста комплициран живот преди 10 години не е имало място и за семейство, и за кариерата на разузнавач – не му е било допустимо да ги съчетава и по тази причина са се развили по този начин нещата.

Прилича ли на Джеймс Бонд?
Мисля, че на Макс му се постанова да се оправя с доста повече нечистотия и гадости в своята работа. Матю Паркхил постоянно загатва прилика шпионски свят, който изисква доста тежка, неблагодарна и мръсна работа и няма нищо общо с цифровия подобен.

Матю Паркхил
основател, сценарист и режисьор на сериала


Сериалът е по едно и също време политически трилър и персонална драма...
Личната история е видимо семпла и се върти към отговора на един значим въпрос – има ли втори късмет в живота? Всички си прецакваме живота по един или различен метод, всички вършим неточности и неща, които ни се желае да забравим. За вас не знам, само че аз сигурно съм и това също служи за основа на историята на основния воин в сериала. Идеята за втори късмет може да докара всеки темперамент до неподозирани граници. Макс е човек, който правил отвратителни неща в името на това светът да бъде едно по-сигурно място.

А самата политика?
Четох материал за строително-инженерна компания от Тексас, спечелила 39.5 милиарда $ за интервала от 2003 до 2013 година. 39.5 милиарда $ от Иракската война. Историята с " Дълбоката страна " стартира да се оформя около този материал и въпросите по какъв начин корпорация като въпросната продължава да прави такива невъобразими облаги. Живеем в неизмеримо време, сериалът щеше да е по-различен, в случай че го бяхме създали преди избирането на Тръмп. Историята в него и тази на Макс се върти от договорката за иранската нуклеарна стратегия, само че в последна сметка касае концепцията за дълбоката страна и методите, по които тя оперира и въздейства върху живота на всички нас. Всички го загатват този термин около американските президентски избори, само че в действителност си го има още от началото на 90-те.

Бихте ли обяснили смисъла на определението дълбоката страна?
Използвано е за пръв път в Турция около опита за нападение на локален политик. Самата концепция, че няма значение за кого гласувате на изборите – малко ми е неприятно да приказвам за това, изключително на фона на последния ни избор във Англия – продължава да е настояща. Независимо дали визираме разследващите служби или големите корпорации. Именно по тази причина ми е забавна историята в сериала, тъй като изследва персоналния живот на човек, който се е изгубил в опитите да избяха от своето минало, само че въпреки всичко се пробва да отбрани своето семейство. Освен това обаче можем да се потопим в проучване и на всичките тези невероятни политически хрумвания, които са доста плодородни за всеки сценарист. Не става въпрос за елементарен трилър с престрелки, а за надълбоко интимни моменти. Самото определение за Дълбоката страна е доста използвано за всичко, което се случва в света в последно време, без значение дали приказваме за Америка, шпионските служби или доставчиците на оръжие, без значение кой съответно е на власт.

Дълбоката страна е всеки вторник от 22:00 по Fox.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР