1234567 © Цветелина Белутова 1234567 Обслужващата сграда © Алед Орду

...
1234567 © Цветелина Белутова 1234567 Обслужващата сграда © Алед Орду
Коментари Харесай

"Резиденция Калина" е любимият ми проект, в който съм решил да остана

1234567 © Цветелина Белутова 1234567
Обслужващата постройка

© Алед Орду 1234567
Залата за срещи

© Станимир Лучков 1234567
Интериор на обслужващата постройка

© Станимир Лучков 1234567
Детската площадка

© Станимир Лучков 1234567
" Седнала жена " на скулптора Павел Койчев

© Станимир Лучков 1234567
" Свирачът " на скулптора Павел Койчев

© Станимир Лучков Какво отличава плана " Калина " от другите селища от затворен вид?

- Основната концепция на " Резиденция Калина " е да се опълчи на одобрената процедура " един декар – една къща ". Няма спор, че за една модерна еднофамилна къща с три спални и езеро или басейн един декар е непълен. Най-вече за ценителите на дворното пространство и озеленяването.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ако човек е осъзнал преимуществата да е притежател на къща в населено място от затворен вид, в общия случай е заставен при покупката да направи основни взаимни отстъпки. Какво имам поради:Някой различен към този момент се е произнесъл какво му харесва и какво ще му е належащо и задоволително. Остава да си избере една от няколко вида авансово проектирани, постоянно и издигнати къщи. Неговите самостоятелни условия и желания са лимитирани до избора на материали и цветове за довършителните работи. Адаптирането на готовата къща за потребностите на новия притежател е обвързвано със обилни спомагателни разноски за препроектиране на пространства и съоръжения. Често пъти се постановат и спомагателни разноски за неща, които явно са нужни, само че не влизат в цената. И колкото и да се охарчиш и постараеш, най-после отново не е твоето. Остава си копнежът по мечтаната къща и мисълта какво би направил, в случай че можеше да започнеш на зелено.
Езерото с лилиите

Фотограф: Станимир Лучков В множеството случаи се отделя внимание най-вече на къщите и самостоятелните дворове. Общите елементи и съоръжения са построени при по-ниски стандарти от тези на самостоятелните парцели. Необходимият за ръководството на селището сграден фонд постоянно жестоко контрастира с фамилните постройки. Липсва задоволителен брой паркоместа за гости. Изкуство и озеленяване в общите елементи липсват или са нищожни.Често няма ясни правила и договорености сред съсобствениците, което затруднява положителното ръководство и е причина за спорове. Аз самият също съм пострадал като жител на населено място от затворен вид. Какво оферирате в този план, тъй че да бъдат избегнати изброените проблеми?

- Философията на " Резиденция Калина " е да се трансформира в един добър образец, където поставените нагоре въпроси са по-важни от облагата. Считам, че пазарът за еднофамилни къщи се е развил задоволително и част от купувачите напълно разбираемо имат своите условия във връзка с:големината на парцелите – в " Резиденция Калина " те са сред 2.3 и 3.2 дкаправото сами да изберат проектант и строител задоволително разстояние сред къщитеобщите елементи и инфраструктурата, както и сградният фонд да оферират нужния комфорт и по качество да не отстъпват на самостоятелните имотида има ясно написани и обвързващи правила за връзки сред съсобствениците, за което разчитаме извънредно на професионалната помощ на юрист Кючуков от адвокатско сдружение " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ".
Обслужващата постройка

Фотограф: Станимир Лучков Какъв съгласно вас е профилът на евентуалния клиент на " Резиденция Калина "?

- Труден въпрос, допускам, че към " Калина " ще проявят интерес купувачи с опит и по-високи условия. Хора, които са осъзнали, че, живеейки в съсобственост, поемат и съществени отговорности. Обединява ги желанието им да съблюдават авансово одобрени и написани правила и да почитат ползите на другите съсобственици. Това са значими предпоставки за едно положително ръководство и общуване. Всъщност за мен съжителството в актуалното населено място от затворен вид съставлява едно обединяване на съидейници с общи стремежи и ползи.

Считам, че " Резиденция Калина " е подготвена да отговори на тези провокации.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР