1203 автомобила със занижена митническа стойност установиха проверките на, съобщиха

...
1203 автомобила със занижена митническа стойност установиха проверките на, съобщиха
Коментари Харесай

Агенция Митници хвана 1203 автомобила със занижена митническа стойност

1203 автомобила със занижена митническа стойност откриха инспекциите на, оповестиха от организацията.

В хода на инспекцията на Агенция „ Митници “, която бе оповестена в края на месец юни тази година, досега са открити 1203 случаи на импорт на коли от и, за които има основателни подозрения, че са декларирани и признати занижени стойности, за отбягване заплащането на и. Проверката обгръща интервала 01.01.2019 година до 01.06.2021 година и се прави в цялата страна. Най-много случаи са открити от териториалните дирекции Митница Бургас и Митница Пловдив, като единствено в тези териториални дирекции предстоящата вреда за бюджета е в размер на 2 500 000 лева мито и Данък добавена стойност. Вследствие на засиления митнически надзор през последните месеци се регистрира спад на вноса на първокласни коли от тези две дестинации, като в това време заявената митническа стойност е нараснала сензитивно. Поискана е насрещна информация от митническите органи на Съединени американски щати и Канада по линия на интернационалното съдействие като до този миг няма постъпили отговори. Междувременно се правят инспекции на сдруженията – вносители по линия на митническия следващ надзор.
 Маскират като дезинфектант съвсем 9000 литра незаконен етилов алкохол Маскират като дезинфектант съвсем 9000 литра незаконен етилов алкохол
Близо 9000 литра алкохол, водка и ракия, маскирани като дезинфектант при два случая са заловили митничари, оповестиха от Агенция " Митници "....

По мотив такава инспекция е формирано и досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура Сливен за закононарушение по член 304 алинея 1 от Наказателен кодекс за препоръчан подарък (), който митническите чиновници отказали.

Служители от Търговско дружество Митница Бургас открили в границите на следващ надзор на счетоводните документи, че наличните в отчетността на компанията фактури за импорт на 255 автомобила от Канада и Съединени американски щати, не съответстват като стойност и реквизити с показаните пред митницата и приложени към декларациите за допускане за свободно обращение (внос). За да ги убедят да прикрият направените констатации, представители на проверяваното юридическо лице предложили 40 000 лв. на двамата митнически чиновници, за което те алармирали неотложно. По случая се води следствие от ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен.

Допълнителните случаи са открити в продължение на първичната инспекция, оповестена в края на месец юни 2021 година, при която в Търговско дружество Митница Бургас бяха открити 29 случая, в които колите, за оправдаване приемането на митническа стойност - до 10 пъти по-ниска от действителната на аукционни и търгове, са разказани като „ аварирали “, „ развалени “, „ дефектирали “, „ наводнени “, „ ударени от градушка “, както и „ с механични проблеми “ и други, които не са забележими и се потвърждават само с техническа експертиза. Тогава стана ясно, че в интервала 01.01.2019 година до 01.06.2021 година в митнически институции в структурата на Търговско дружество Митница Бургас (тогава Южна морска) са допускани за свободно обращение (внос) първокласни леки коли, за които е установено, че са декларирани и признати мощно занижени митнически стойности за отбягване заплащането на мито и Данък добавена стойност.

Констатирани бяха случаи, в които при митническото оформяне е прилаган снимков материал на аварирали коли, само че в хода на инспекцията е открито, че те не дават отговор на действително показаните пред митническите институции. В началото на юни бяха арестувани и три първокласни автомобила, разказани по документи като аварирали. При инспекцията, осъществена от възобновения състав на Министерство на правосъдието „ Пристанище Бургас Център “, беше открито, че по колите няма никакви следи от произшествия, а заявените стойности не подхождат на положението им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР