1200 деца повече кандидатстват тази година за детска градина в

...
1200 деца повече кандидатстват тази година за детска градина в
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Помощта за неприето в градина дете трябва да стане 650 лв.

1200 деца повече аплайват тази година за детска градина в София. Кандидатстват към 23 600, 2600 от тях желаят пренасяне, 13 600 са оповестените места, съобщи пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Около 1500 места ще има дефицит в групата от 3 до 6 години, която е доста значима за социализирането на децата преди първи клас, сподели кметът.

По думите й в този момент помощта за неприето дете е 372 лв., а страната поема 650 лв. в общинските градини. Толкова - 650 лева би трябвало да бъдат и парите за неприето дете, по този начин хората ще могат да намерят място в частна детска градина, съобщи Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска. 

Градоначалникът на София разяснява и тематиката за градския превоз в столицата. " Всичко зависи от разговора, който се надявам да продължи с държавното управление и Народното събрание. От месеци настояваме да има отплата след фрапантното понижаване на приходите в градския превоз ", изясни тя. 

4 пъти се усилиха и разноските на метрото за ток, а компенсацията е 30%,поясни Фандъкова. 

" Последно се видяхме с премиера на церемонията на 6 май, имаме спогодба да организираме среща при него дружно с финансовия министър ", сподели кметът на София. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР