120 наши учени и 40 компании работят в Европейската организация

...
120 наши учени и 40 компании работят в Европейската организация
Коментари Харесай

120 наши учени и 40 компании работят в ЦЕРН

120 наши учени и 40 компании работят в Европейската организация за нуклеарни проучвания /ЦЕРН/.

Това стана ясно по време на галерия във връзка 20-годишното присъединяване на България в ЦЕРН , която беше открита от просветителния министър Красимир Вълчев и генералния шеф на организацията Фабиола Джаноти, осведоми БГНЕС.

" Не можем да оценим с акуратност ролята на ЦЕРН . Можем да кажем обаче, че близо 40 български компании вземат участие в ЦЕРН, други 720 учени и над 4000 възпитаници са посетили организацията ", съобщи пред публицисти министърът след откриването на изложбата.
 Радев прикани за източноевропейски център за технологии
Радев прикани за източноевропейски център за технологии

Това съобщи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 с генералния шеф на Европейската организация за нуклеарни проучвания /ЦЕРН/ проф. Фабиола Джианоти

Европейската организация за нуклеарни проучвания /ЦЕРН/ е най-голямата лаборатория, в която се изследват обикновените частици , изграждащи материята и Вселената, разгласи генералният шеф на Европейската организация за нуклеарни проучвания /ЦЕРН/ доктор Фабиола Джианоти, представена от Българска телеграфна агенция.

ЦЕРН е извънреден образец за научно съдействие, тъй като организацията работи с 18 000 учени от над 100 националности, означи тя и разкри, че в България взе участие в научните опити в ЦЕРН с към 100 доста изтъкнати учени , като най-младите от тях са на 27 години, а към 50 % от българските учени са под 40 години.

Министър Вълчев и Джаноти участваха на интердисциплинарна интернационална среща-дискусия " RELOGIA Триалози 2019 - наука-изкуство-технологии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР