12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ, само 4 от

...
12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ, само 4 от
Коментари Харесай

12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ

12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ, единствено 4 от тях са с директни материални вреди. Вой на пожарни разсъни рано тази заран жителите на квартал " Христо Смирненски ". Около 06.55 часа е получен сигнал за пожар в УМБАЛ " Св. Георги ". Към мястото на произшествието са ориентирани два екипа на Първа районна работа.

Късо съединяване от луминесцентна лампа в кухненски блок е станало причина за паниката. Веднага след подаването на сигнала личният състав самичък съумял да овладее изключителната обстановка, с което подкрепил дейностите на огнеборците.

Опушени са единствено стените на помещението. В първите часове на съботната нощ е избухнал пожар и в комплекс в Старосел. Огнеборците са получили сигнал за задимяване и неотложно два екипа от Хисаря и Първа работа са се насочили към комплекса.

Огънят се е развил в избена стая, употребена за перално-сушилно помещение. Предполага се, че причина за пожара е късо съединяване или техническа нередовност в сушилня. С бързите си дейности пожарникарите потушили огъня и предотвратили по-сериозни вреди.

Легловата база на хотела е била съвсем запълнена и за това се е наложило личният състав да подкрепи евакуацията на близо 300 посетители на комплекса.

Текст: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР