12 Май Телерик Академия отвори приема за четвъртото издание на

...
12 Май Телерик Академия отвори приема за четвъртото издание на
Коментари Харесай

Започва приемът за новото издание на UX и UI дизайн на Телерик Академия

12 Май
Телерик Академия отвори приема за четвъртото издание на програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Приемът е отворен до 15 август, а 3-месечното вечерно образование стартира на 13 септември в онлайн формат и напълно с фокус върху усвояването на на практика умения. Лектори в програмата са 12 водещи UX/UI специалисти с опит в сполучливи стартъпи и огромни интернационалните компании - Progress, VMware, Fontfabric, Gtmhub, Studio X Creative, Oblik Studio.

Програмата е отличен метод експерти и студенти в региона на графичния дизайн, илюстрацията и образните изкуства да придобият най-модерни умения в UX/UI дизайна, непосредствено от хората, които ги практикуват всекидневно. Усвоените познания са използвани незабавно в работна среда, а това прави образованието уместно и за компании, които желаят да преквалифицират или надградят знанията на чиновниците си с едни най-ключовите умения за сполучливото развиване и реализация на артикули в цифровия свят.

" Според отчета The Future of Jobs 2020 до 2025 година 85 млн. работни места могат да изчезнат, само че ще се разкрият 97 млн. нови функции в следствие развиването на технологиите и работната среда. Някои от тях ще са естествена еволюция на обичайните специалности на днешния ден, променени в следствие дигитализирането на бизнеси и смяната на потребителските условия и упования. Точно както UX и UI уменията. Радваме се, че през днешния ден можем да предложим стратегия, посредством която всеки дизайнер да надгради уменията си от удобството на своя дом, с цел да бъде конкурентен на пазара на труда, предпазен от динамичностите му и с още повече кариерни благоприятни условия пред себе си. С предходното издание на образованието представихме за първи път и безплатния прелиминарен курс, който оказа помощ на претендентите да надградят портфолиото си и да придобият значими основи, с цел да преминат по-лесно от обичайни форми на дизайн към UX/UI ", разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Безплатният прелиминарен курс и значимите дати
Кандидатстването за Telerik Academy Upskill UX/UI Design към този момент е отворено и ще продължи до 15 август през уеб страницата на Академията. Кандидатите би трябвало да имат знания в региона на дизайна, илюстрациите или образни изкуства, а програмата е подобаваща както за хора с опит, по този начин и за студенти в тези сфери. Кандидатурата включва къса автобиография и портфолио или обособени дизайн планове.

Всеки, който желае да се включи в безплатния прелиминарен курс, би трябвало да съобщи своята кандидатура най-късно до 27 юни. Той ще се организира в интервала 12 юли - 15 август и ще обхване съществени тематики като дизайн правила, комбинация, типография, цветове и UX/UI препоръки. Участниците в предварителния курс ще получават материали за всяка от тематиките, както и задачи за на практика планове.

Всяка седмица тематиките ще се разискват на онлайн Q&A сесии с водещите трейнъри в програмата - Георги Балинов, съосновател и креативен шеф на цифрова организация HYPE, с над 13 година опит в региона и с принос за триумфа на компании като XS Software, ММ Group и 1% Change, и Поля Василева, началник " Дизайн и UX " в Телерик Академия, която има над 13 година опит и принос за триумфа на Telerik, Progress, VMware и Visa.

Уроци от практици
Курсистите в програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design ще учат най-модерните практики в UX/UI дизайна непосредствено от хората, които го практикуват всекидневно. Към Георги Балинов и Поля Василева се причисляват и гост-лектори, измежду които Георги Линков, съосновател и изпълнителен шеф на Studio X Creative, Светлин Николаев, UX шеф в Progress, Антоанета Цанева, UX шеф в Gtmhub, Пламен Мотев, шрифт шеф във Fontfabric, Жоро Йорданов, дизайн шеф в Oblik Studio.

Под тяхното менторство и това на останалите практици, курсистите ще усвоят всеки един стадий от построяването и еволюцията на първокласен и сполучлив UX и UI дизайн на цифров артикул - от зареждането на концепцията, през анализиране на потребностите на потребителите и бизнеса, до правене на прототипи, тестване и валидация. Курсистите ще работят с един от най-популярните и търсени софтуери през днешния ден Figma, а новите познания ще бъдат прилагани на процедура в построяването на повсеместен първообраз на действително приложение, което ще стане част от портфолиото им.

" Изживяване, което се случва един път в живота! Учиш най-хубавите практики от потвърдени специалисти. Те са твои ментори, които те направляват през целия път. Срещаш се и със страхотни хора, с които учите дружно, обменяте хрумвания и не спирате да се развивате ", споделя Даниел Дунгьов, извървял пътя от барман до UX/UI дизайнер във Finovation след довеждане докрай на програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design.

Повече информация за образованието, предварителния курс и за пътя на UX/UI дизайнера претендентите могат да получат по време на безплатния на 3 юни.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР