12 и 13.03Компания. Премиера на съвместната продукция на Народен театър

...
12 и 13.03Компания. Премиера на съвместната продукция на Народен театър
Коментари Харесай

Kалендар

12 и 13.03
Компания. Премиера на взаимната продукция на Народен спектакъл " Иван Вазов " и Държавна опера Пловдив по музика и текст на известния композитор, стихотворец и драматург Стивън Зондхайм. Спектакълът по книгата на Джордж Фърт е автентично подложен и режисиран на " Бродуей " от Харолд Принс, игран е над 700 пъти там и е притежател на премията " Тони " в шест категории. Действието се развива в Ню Йорк, а основният воин Робърт си задава въпроса кое е по-важно: заниманията в компанията на другари или бракът и фамилията. Режисьор е Михаил Петров, с присъединяване на Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Гергана Змийчарова, Николай Дограмаджиев и други Народен спектакъл " Иван Вазов ", Голяма сцена, 19:00 ч.
12.03
100. Премиера на юбилейния театър, който режисьорът Боян Иванов основава, с цел да отдаде респект на Варненския спектакъл и неговия 100-тен рожден ден. Скеч и монолог, танц, музика се преплитат в прочувствен и смешен роман за ориста на артиста и безбройните му маски в живота и на сцената, за усмивките и сълзите под прожекторите. С присъединяване на над двайсет артисти от трупата. Варна, държавна такса " Стоян Бъчваров ", Основна сцена, 19:00 ч.
12.03Класика и джаз от Англия. С този концерт хорът на Държавна опера Стара Загора под диригентството на Младен Станев открива цикъла " Музика без граници ", в който в поредност от концерти ще показва както познати, по този начин и рядко изпълнявани произведения на композитори от целия свят, от разнообразни столетия и стилове. В първия концерт ще прозвучи творбата на Бенджамин Бритън " Радвайте се на Агнеца " и джаз месата на актуалния британски създател Робърт (Боб) Чилкот.
Стара Загора, Сграда Опера, 19:00 ч.
12 - 14.03
Балетна приказка в Банско. Балетът на Държавна опера Варна гостува в Банско с три спектакъла за деца. Това са балетът " Дон Кихот " от Лудвиг Минкус по хореография на Сергей Бобров; спектакълът " Балетна церемония " с стратегия: " Па-дьо-дьо " от " Корсар ", " Па-дьо-троа " от " Куклената самодива ", " Половецки танци " от " Княз Игор " и други. Последната вечер е за " Пепеляшка ", балет от Сергей Прокофиев, още веднъж с хореография на основния балетмайстор на Държавна опера Варна Сергей Бобров, който основава съвременна хореография, без да заимства от познатите типичен тълкования. Банско, НЧ " Никола Вапцаров - 1894 ", 18:00 ч.
15.03
Отело. Проф. Пламен Марков е приет шекспировед, поставял разнообразни заглавия от Шекспир или по Шекспир на сцената на българските театри. В настоящия " Отело " той показва своя прочит и многопластово създаване на безсмъртната покруса, написана в бял стих, петстъпен ямб и прозаичност. В ролята на Отело се превъплъщава Симеон Лютаков, вярната брачна половинка и почтена жертва Дездемона е Полина Недкова, Яго е преподавателят в НАТФИЗ Пенко Господинов, а Стоян Радев, притежател на ИКАР за основна мъжка роля, построява облиците на венецианския сенатор Брабанцио и неговия брат близнак Грациано. " Отело " гостува на сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов ", Голяма сцена, 16:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР