12-годишно момиче проектира мечтаната си къщичка, а нейният баща плати

...
12-годишно момиче проектира мечтаната си къщичка, а нейният баща плати
Коментари Харесай

12-годишно момиче проектира мечтаната си къща СНИМКИ

12-годишно момиче проектира мечтаната си къщурка, а нейният татко заплати за построяването ѝ. За плана, несъмнено, помогнали и архитекти, които осъществили фантазията на дребната Луизи.

Снимки разкриват резултата. Това е необикновена капсула, която е с форма на аероплан – наречена е Jet House. Преносимата сграда е сгушена в гора в окръг Зала, южна Унгария. Архитектите, трансформирали фантазията в действителност описват, че  странната къща съчетава „ функционалност и фикция “.

Причудливото жилище е оборудвано с дребен кухненски бокс и баня, както и легло, което е пъхнато в носа на " самолета ". Две същински самолетни седалки, достоверни горни шкафчета за багаж и маса с вградени поставки за чаши допълват интериора на салона, а извън крилата  служат като две открити тераси за отмора.

„ Изглежда като че ли е изхвърчал от анимационен филм и е кацнал на поляната “, описват архитектите зад концепцията.

Учудващото в действителност е, че основният дизайнер зад плана е единствено на 12 години. Младата Луиси Падос постоянно е обичала самолетите и по този начин, дружно с татко си, тя изготви проектите за дребната къща, която двамата се съгласили да се използва  като помещение за игра, само че и да се отдава чартърен на туристи.

След това, въоръжено със скици, фамилията се обърнало към унгарската архитектурна компания,  която да трансформира дизайна в действителност.

" Луизи мечтаеше за къща за игра, в която да може да играе, да предложения приятелите си и да спи в нея, а по-късно да бъде превърната в квартира. Тя дойде на първите срещи с създадени хрумвания и проекти на хартия ", описват дизайнерите.

Те прибавят, че концепцията е била да се сътвори „ пълноценна, функционална дребна къща, която повече да припомня на красива играчка, а не на постройка “.

Крайният резултат е разказан като „ сбъдната детска фикция “. За да влезете в кабината с форма на аероплан, вие се изкачвате по стълби в опашката на структурата.

Вътре има заоблени мебели и дървени акценти, които носаят авиационен дух от предишното. Орнаментите на авиационна тема са от сбирките на Луизи и татко ѝ. Като са осеяни на всички места - има модел на аероплан Pan Am, набор от бордни карти и брошури за полета и няколко орнамента във формата на аероплан.

 Коментирайки дизайна, Тамас Фулоп, проектант на плана на Jet House, споделя: „ Бяхме щастливи да приемем необикновената задача. Като проектант е вдъхновяваща задача да планирам конструкция, която би трябвало да бъде симпатична. Освен това беше предизвикателство да се включат обичайни архитектурни детайли в скулптурната форма, като хидроизолация и топлоизолация. “

Все още не е ясно по кое време Jet House ще започва като ваканционен парцел, само че от архитектурното студио означават, че Луизи ще се радва повече хора да усетят атмосферата на вълшебната същичка.

Седалките на самолетните компании и кабините над тях са предоставени от Sky Art, онлайн снабдител на достоверно обзавеждане за самолети. Кабината разполага с две места,а общата ѝ повърхност е 29 кв. м.  Храна може да се подготвя на електрически котлон, вътре е инсталиран климатик.

Основната конструкция на чудната къща е направена от шперплат, а външната част е покрита с водоустойчив материал, с цел да не прониква влага.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР