12 години след шумния старт на делото срещу бившия социален

...
12 години след шумния старт на делото срещу бившия социален
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказа от делото срещу Емилия Масларова |

12 години след шумния старт на делото против някогашния обществен министър Емилия Масларова прокуратурата е прекратила следствието , заяви.

за закононарушения по работа и заграбване в изключително огромни размери. Делото против нея стартира на 23 февруари 2010 година, когато Софийският градски съд я притегли като обвинена за това, че в интервала 2007-2009 година е присвоила държавни средства в размер на над 11 млн. лв.. Обвинението твърдеше, че Масларова е направила закононарушението благодарение на своя фамилен другар Венцислав Драганов, притежател на компанията, която е ремонтирала Центъра за сложно обществено обслужване в Стара Загора. Прокурорите твърдяха, че двамата се присвоили 11 от предоставените 19 млн. лева за реставрация на постройката.

Тогавашният основен прокурор Борис Велчев изиска имунитета й като народен представител, от който Масларова сама се отхвърли.

През декември 2015 година всички подсъдими, а в претекстовете на съда година по-късно беше записано, че от нито една от експертизите не излиза наяве какъв брой пари са били изхарчени в ремонта.

Прокуратурата стачкува, само че през лятото на 2017 година Софийският апелативен съд (САС) записа в решението си, че " неуместно дефинираните обвинявания " са попречили за реализиране на неоправдателни присъди по делото. Според апелативните съдии по делото са събрани доказателства за породени вреди, само че са били по този начин подредени, че не излиза наяве какво твърди обвиняването. Затова САС реши, че делото би трябвало да бъде върнато на прокуратурата.

През 2019 година някогашният в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР