12 © Асен Тонев 12 © Георги Кожухаров Още по

...
12 © Асен Тонев 12 © Георги Кожухаров Още по
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Димитър Абаджиев

12 © Асен Тонев 12 © Георги Кожухаров Още по тематиката
Кой желае да стане дипломат

Президентът Румен Радев и министърът на външните работи Екатерина Захариева водят тежки диалози за дипломатическите назначения
24 авг 2018
През Костов, Яне Янев, Бареков и Цветан Василев до Шанхай

Странният път на Димитър Абаджиев - новият ни консул в Китай
10 юни 2015 Тази седмица президентът утвърди 10 нови посланици, измежду които и от дълго време ясният пръв български дипломат в Саудитска Арабия - Димитър Абаджиев. Той толкоз бързо към този момент сменя пост след пост в чужбина, че хората евентуално са не запомнили, че Абаджиев не е кариерен дипомат, а е политическо предопределение.

Абаджиев е превъзходен образец за това, което се назовава " политически хамелеон ". Той стартира като част от Съюз на демократичните сили, след това мина през ДСБ, след което без никакъв спор на съвестта стигна до основател на РЗС с Яне Янев.

Междувременно вкара съратника си Стоян Мавродиев в ГЕРБ, стана представител на България в управлението на газопровода " Набуко " във Виена, когато той още съществуваше и се появи като име в бележниците с заплащания на Цветан Василев, откакто беше негов консултант и уреждаше присъединяване му в организацията " Атлантически съвет ".

След това поддържа плана на Николай Бареков " България без цензура ". " Произходът на хората, които ръководят ГЕРБ и Българска социалистическа партия, е еднакъв ", изясни той. След което ГЕРБ завоюваха, а той стана консул в Шанхай и посрещна Борисов там по време на срещата 16+1.

Година по-късно беше изместен като дипломат в Словения, а в този момент ще го возят в Рияд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР