111 тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Пазарджишка

...
111 тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Пазарджишка
Коментари Харесай

90% от катастрофите в Пазарджишка област са заради висока скорост

111 тежки пътно-транспортни катастрофи са станали на територията на Пазарджишка област за първите 6 месеца на годината, в 90% от случаите аргументите за злополуките са високата скорост съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

При пътните произшествия живота си са изгубили четирима, а 139 са ранените. Данните бяха огласени по време на съвещание на Областната комисия за сигурност на придвижването.

363 произшествия са станали в Пазарджишка област за първите шест месеца на 2018 година. В съпоставяне със същия интервал за 2017 година произшествията са били 417, разгласи началникът на Пътна полиция Пазарджик Асен Гешев във връзка Европейския ден без починали на пътя. В 90% от случаите аргументите за злополуките са високата скорост и лишаване на преимущество, добави още началникът на КАТ. Той посочи, че дните от седмицата с най-вече произшествия са четвъртък и събота. Заместник регионалният шеф Петър Белчев пък означи, че за трета поредна година по самодейност на Европейската мрежа на Пътна полиция TISPOL се организира планът EDWARD. Целта му е най-малко за ден да няма починали и потърпевши при произшествия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР