110 състезатели участваха в традиционния зрелищен турнир по мотокрос, който

...
110 състезатели участваха в традиционния зрелищен турнир по мотокрос, който
Коментари Харесай

Традиция: Мотокросът край Горски извор отново събра стотици ...

110 състезатели участваха в обичайния зрелищен шампионат по мотокрос, който се провежда годишно край димитровградското село Горски извор пред очите на стотици фенове на спорта. Събитието се организира с поддръжката на претендента за депутат под номер 103 в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за район Хасково Стефан Димитров.



Участие взеха най-хубавите състезатели от цяла България. Пистата, на която се надпреварваха, е една от най-хубавите в страната и притегля класни мотористи даже и от чужбина. Повече от четири часа владеещите до съвършенство ръководството на двуколесните машини се надпреварваха в 7 класа: до 50 кубика, до 65 кубика, до 85 кубика, МХ2 (250 куб.) и МХ1 (450 куб.), както и МХ (за състезатели до 45 г.) и МХ Сеньори (за състезатели над 45 г.), за които спомоществовател на наградния фонд ​е претендентът за депутат Стефан Димитров.



" В област Хасково спортът има обичаи. И мотокросът е един от образците за това. Щастлив съм, че има хора, които съхраняват тези обичаи, макар компликациите, пред които са изправени и за мен е наслаждение да ги поддържа ", разяснява Димитров. ​Той показа още, че спортът е една от сферите, които би трябвало да бъдат подпомагани и подкрепяни от страната наложително. Неговата значителност, защото обгръща разнообразни области на обществото, носи в себе обществено и културно измерение,защото съставлява процедура, развлечение и даже метод на живот за доста хора.



На първо място в клас МХ бе отличен ​Атанас Атанасов от Хасково, следван от Григор Царев от София и Николай Колев от Троян. Призовото място в МХ Сеньори бе присъдено на Кадир Масар Хасково. Негови подгласници станаха Янко Зоков от Карлово. и ​Антон Найденов от Асеновград. Те изрекоха своите благодарности към уредниците и спонсора и не скриха задоволството си от опцията да се изявят на професионално равнище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР