11 положителни за новия корона вирус лица от общо 116

...
11 положителни за новия корона вирус лица от общо 116
Коментари Харесай

Коронавирусът в Старозагорско - актуални данни към 12 август

11 позитивни за новия корона вирус лица от общо 116 изследвани проби по метода PCR са открити към 00:00 часа на 12 август в област Стара Загора, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния център. Осем души от тези с позитивни проби са със признаци, само че няма приети в болница.
Отчита се епидемиологична връзка само сред две лица, които са имали контакт в домашни условия и не са открити позитивни проби на хора до 18-годишна възраст.
Вчера, 11 август, към 15 часа от Старозагорска област има приети в болница 16 пациенти с потвърдена зараза COVID-19 в Клиниката по инфекциозни заболявания към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович ”. В интензивно поделение е приет в болница един пациент.
РЗИ - Стара Загора подчертава вниманието си върху обществените домове в региона. През изтеклата и при започване на тази седмица с бързи проби са изследвани настанените в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. При открит един позитивен резултат е изработен надзорен PCR тест, който е с негативен резултат. 
През миналата седмица при проучване на дете, контактно на разположение с позитивен резултат в фамилията, по метода PCR се открива, че и то е с позитивен резултат за новия ковид. Детето посещава ведомствено детско заведение към Министерството на защитата. Инспекцията е издала наставления за слагане под карантина на 23 контактни лица в детското заведение. 
Експертният съвет по епидемиология към РЗИ - Стара Загора, споделя мнението на Националния действен щаб и смята, че област Стара Загора е в дифузна фаза на разпространяване на коронавирусната зараза. Под карантина към 0:00 часа през днешния ден са 343 лица на територията на региона. Общият им брой от началото на епидемията е 9150. Общият брой на позитивните случаи за област Стара Загора е 318.
Още: " Пак двуцифрен брой умряли поради COVID-19 за ден, в интензивно поделение има от ден на ден хора "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР