11 двойки от община Мездра отпразнуваха златна сватба в Деня

...
11 двойки от община Мездра отпразнуваха златна сватба в Деня
Коментари Харесай

11 двойки от Мездра отпразнуваха златна сватба Деня на християнското семейство

11 двойки от община Мездра отпразнуваха златна женитба в Деня на християнското семейство. Украсена тържествено, ритуалната зала посрещна за пръв път в историята си златни младоженци. Под звуците на Менделсон и в изискана атмосфера, двойките имаха опцията да усетят сватбения боязън след цели 50 години взаимен живот. Ритуалът бе воден от лицата по гражданско положение Соня Русинова, Доля Йотова и кметът инж. Генади Събков, оповестява bulnews.bg

Пред тях младоженците – юбиляри потвърдиха още веднъж своето заветно „ Да “ и възобновиха брачните си обети: „ Заклевам се, Да те обичам абсолютно, в този момент и вечно! Обещавам, Никога да не не помня, че това е обич, която се случва един път в живота!Каквито и провокации да се пробват да ни разделят, постоянно ще диря и намирам път към теб! Обещавам, Да ти оказвам помощ да обичаш живота, да го прегърнеш с деликатност и да имам търпението, което любовта изисква! Да приказвам, когато думите са нужни и да споделям мълчанието, когато не са.

И да пребивавам с топлината на сърцето ти и постоянно да го назовавам мой дом!... “ „ 50 години наслада и тъга, 50 години здраве и болест, 50 години един до друг по криволичещи пътеки и по скоростни автомагистрали! 50 години през днешния ден чества любовта! “, бяха част от думите на кмета, провокирали доста сълзи в очите. След като одобриха залък самун с мед и отпиха от искрящо шампанско, двойките получиха и Удостоверение за златна женитба, както и букет цветя за дамите и бутилка алено вино за господата. Музикални поздрави сервираха деца от Център за поддръжка за личностно развиване и детски танцов състав „ Мездренче “. На женитба като на женитба, младоженците направиха фотография за спомен с празничната специфична торта, която по-късно бе разрязана от Стоян и Тодорка Стоянови от с. Боденец. Най-възрастният измежду юбилярите – 83-годишният Иван Илиев пожела всички да стигнат и надминат неговата възраст. Присъстващите показаха предпочитание самодейността да стане обичайната, по този начин и други „ набори “ да могат да усетят страстите от повторния брачен ден. Тържеството продължи в сватбена атмосфера с богата софра, фотоси и доста забавление. Бастунчетата бяха ловко прикрити, а усмивките не слизаха от лицата. Инициативата за „ златна женитба “ е първа по рода си в общината. 98 двойки са сключили цивилен брак в община Мездра през 1968 година, от тях единствено 24 още живеят на тази територия. 11 потвърдиха присъединяване в ритуала и си споделиха „ Да “ за идващите 50 години:   Христо и Цветана Петкови, Цветан и Тана Йончеви, Петър и Иванка Ташкови, Иван и Спасена Коцеви, Иван и Кина Стоянови, Стоян и Тодорка Стоянови, Марин и Пенка Маринови, Николай и Галина Ценови, Иван и Севдалина Илиеви, Войн и Тодорка Славчеви и Георги и Василка Христови. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР