Японски учени са започнали да разработват ваксина срещу COVID-19 с

...
Японски учени са започнали да разработват ваксина срещу COVID-19 с
Коментари Харесай

Включиха буба в борбата срещу COVID-19

Японски учени са започнали да разработват ваксина срещу COVID-19 с помощта на копринената буба, съобщи РИА Новости.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11193
" Червеите на насекомите (личинките) отделят белтък. Ние на основата на този протеин синтезирахме белтък, много подобен на този на COVID-19, но без вируса в него. Заради това той е безвреден ", това е казал професорът от Университета в Кюшу (провинция в южната част на азиатската островна държава) Такахиро Кусакабе.

Специалистът е посочил още, че той и неговите колеги са имали два варианта. " Ние може да предложим препарата или под формата на инжекция или под формата на таблетки ", е пояснил ученият.

Такахиро Кусакабе също е казал, че ваксината би могла да бъде пусната на пазара на по-достъпна цена от други средства за имунизация.

Най-богатите страни купуват ваксини като луди?

" Това е благодарение на личинките, които в нашата страна са безброй. Ние разполагаме с огромни количества от този ценен ресурс, който е безплатен ", е посочил още професорът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11193  Швейцария не обмисля национални ограничавания поради COVID-19 Швейцария не обмисля национални ограничавания поради COVID-19  Христо Стоичков: Създадоха COVID-19, с цел да ни управляват Христо Стоичков: Създадоха COVID-19, с цел да ни управляват  42 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в Благоевградска област 42 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в Благоевградска област
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР