Япония съобщи днес за рекордните 4518 нови заразявания с коронавирус

...
Япония съобщи днес за рекордните 4518 нови заразявания с коронавирус
Коментари Харесай

Япония съобщи за рекорден брой нови случаи на COVID-19

Япония съобщи днес за рекордните 4518 нови заразявания с коронавирус в момент, когато се бори да овладее трета вълна на пандемията, съобщи БТА, като се позова на местни медии.

Според агенция Киодо тази бройка, включваща рекордните 681 човека с тежки симптоми, надвишава предишния дневен рекорд от 3851 заразявания в събота. Досега страната е регистрирала над 236 000 заразявания.

Отчетени бяха също така 48 нови смъртни случая, с което общият им брой стана 3502. В Токио са регистрирани 1337 нови заразявания, което е най-големият дневен брой досега в града, доста повече от предишния рекорд от 949 случая в събота.

Столицата е засегната от трета вълна " с невиждани размери ", каза вчера губернаторът на Токио Юрико Коике.

" Не е изненадващо, че по всяко време може да има взрив на заразата ", заяви тя и призова жителите на Токио да си останат вкъщи през новогодишния празничен период.

Японските власти също така съобщиха за шест заразявания с новия щам на коронавируса, открит първоначално във Великобритания, с което случаите станаха общо 21, включително един от друга нова разновидност, открита в Южна Африка.

Потвърждаването на новия щам, който е смятан за по-заразен, накара правителството временно да спре влизането на чуждестранни граждани в Япония. Мярката влезе в сила в понеделник и ще действа до края на януари, заяви външното министерство.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17644  Израел се надпреварва за водачеството в класацията за имунизациите против COVID-19 Израел се надпреварва за водачеството в класацията за имунизациите против COVID-19  Свещеници от Старозагорска епархия подаряват кръвна плазма през новата година Свещеници от Старозагорска епархия подаряват кръвна плазма през новата година  Над 1,8 милиона умряли и повече от 82,6 милиона инфектирани с COVID-19 от началото на пандемията Над 1,8 милиона умряли и повече от 82,6 милиона инфектирани с COVID-19 от началото на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР